ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Περιμένατε ένα από εκείνα τα ανέκδοτα όπου ο Έλληνας είναι πάντα ο πιο μάγκας; Τι θα λέγατε να μιλήσουμε καλύτερα για κάτι που μας ενώνει;
Σεπτέμβριος 2007, προσγειώνομαι στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας: 20 χρονών, ερασμίτισσα, και τρελαμένη με το Ηνωμένο Βασίλειο! Μέσα σε μια εβδομάδα το κινητό μου έχει γεμίσει επαφές από όλο τον κόσμο. 7 χρόνια μετά, είμαι ακόμα the Greek, και οι φίλοι μου the Brit, the German, the French…

Erasmus+
Το ERASMUS+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Συνδυάζει όλα τα σημερινά προγράμματα της ΕΕ, ενώ για πρώτη φορά προσφέρει υποστήριξη και για τον αθλητισμό.

Στόχος
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων και η βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης τους. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει πάνω από 4 εκατομμύρια νέους για να σπουδάσουν, να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό, ή να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς!

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι υποψήφιες προς προσχώρηση χώρες , αλλά και χώρες από όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, γι’ αυτό επισκεφτείτε τώρα την επίσημη σελίδα του προγράμματος για να μάθετε πώς θα επωφεληθείτε κι εσείς! Ακόμα κι αν έχετε επωφεληθεί από το πρόγραμμα Erasmus στο παρελθόν, μπορείτε τώρα να συμμετάσχετε σε διαφορετικό επίπεδο σπουδών (αν λάβατε χρηματοδότηση για προπτυχιακές σπουδές, μπορείτε τώρα να χρηματοδοτηθείτε για το διδακτορικό σας!) ή σε διαφορετική δράση (μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε για εθελοντισμό ή πρακτική άσκηση, αντί για σπουδές).

Είστε ακόμα εδώ;! Ανοίξτε μια νέα σελίδα και αναζητήστε την εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή!

GR Erasmus INTEXT

[English]

You might also like: