Αυγουστιάτικα πανηγύρια

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανισμού και μια μοναδική ευκαιρία για να μαζευτούμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να γιορτάσουμε παρέα. Σε κάθε πόλη της Ελλάδας θα βρείτε εκείνη την ημέρα ένα ή και περισσότερα πανηγύρια – και κάποια διαρκούν δύο και τρεις ημέρες! Όπου κι αν βρεθείτε οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με κέφι και καλή διάθεση και θα διασκεδάσετε μέχρι πρωίας με παραδοσιακούς χορούς και άφθονο κρασί. Εγώ σας προτείνω κάποια από τα αγαπημένα μου!

GR assumption intext1
Sumela Monastery, Trabzon

 

Παναγία Σουμελά: Ένα από τα πιο «διάσημα» πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου είναι αυτό της Παναγίας Σουμελά. Η εκκλησία χτίστηκε από τους πρόσφυγες του Πόντου στη μνήμη της ιστορικής ομώνυμης μονής στην Τραπεζούντα, και φυσικά εδώ έχουν την τιμητική τους οι ποντιακοί χοροί!

 

 

 

GR assumption intext2

 

 

Φολέγανδρος: Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησάκια των Κυκλάδων. Στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, που είναι χτισμένη επάνω στο βράχο που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα, στήνεται ένα τραπέζι για όλους: ντόπιοι και επισκέπτες κάθονται γύρω του όλοι μαζί σαν μια οικογένεια!

 

 

GR assumption intext3

 

 

Νίσυρος: Στην Παναγιά τη Σπηλιανή το πανηγύρι διαρκεί 9 ολόκληρες ημέρες! Η εκκλησία είναι χτισμένη σε βράχο πάνω από τη θάλασσα και έχει μοναδική θέα!

 

 

 

GR assumption intext4

 

 

Αλόννησος: Κάθε Δεκαπενταύγουστο στην Αλόννησο αναβιώνει ο παραδοσιακός γάμος: οι επισκέπτες του νησιού αναλαμβάνουν το ρόλο των συγγενών και των φίλων καθώς ο γαμπρός με τη συνοδεία μουσικών διασχίζει τα στενάκια του νησιού για να φτάσει στο σπίτι της νύφης. Μετά την τελετή θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την παραδοσιακή γίδα με μακαρόνια και φυσικά τα τοπικά γλυκά.

 

 

GR assumption intext5

 

 

Ικαρία: Δεν είναι τυχαίο που το πανηγύρι του Χριστού Ραχών έχει το δικό του fanclub! Εδώ θα βρείτε νέο κόσμο, θα χορέψετε και θα διασκεδάσετε μέχρι το πρωί, και σίγουρα θα θέλετε να το επισκεφτείτε ξανά του χρόνου!

 

 

 

GR assumption intext6

 

Τήνος: Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η Τήνος από τη λίστα μας. Αν σας αρέσουν τα πιο παραδοσιακά, θρησκευτικά πανηγύρια, και εκτιμάτε ίσως λίγο και την υπερβολή, περάστε μια βόλτα από το νησί και σίγουρα θα ανταμειφθείτε. Στο πανηγύρι της Μεγαλόχαρης θα ζήσετε τη θρησκευτική υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο!

 

 

 

 

Όπου κι αν βρεθείτε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, το μόνο που χρειάζεστε για να περάσετε όμορφα είναι καλή διάθεση! Καλές διακοπές σε όλους και καλή επιστροφή!

[English]

You might also like: