ΕΝΥΔΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΞΑΡΑ

Ένα φιλόξενο μαρμαρένιο παλάτι, στολισμένο με πολύχρωμα μωσαϊκά και επίχρυσα συντριβάνια έμοιαζε σαν τεράστιο δέντρο στις απέραντες εκτάσεις ύδατος που το περικύκλειε. Παντού, από γύρω του, μυριάδες ενυδρίδες έπαιζαν στους νουφαρόκηπους του, έψαχναν για τροφή κάτω από την χρυσή άμμο του, και ευλογούσαν αυτό τον όμορφο πλανήτη που είχαν ως σπίτι. Σε μια πλευρά του παλατιού, η σφαίρα μπλε φωτός αιωρείτο σιωπηλή και ακίνητη, περιμένοντας το σήμα ενός βιδροπιλότου για να γεμίσει με ζωή. Την ίδια στιγμή, οι ανήσυχες εκφράσεις στα γουνώδης πρόσωπα των πιλότων, ενώ έτρεχαν στο παλάτι, δεν συμφωνούσε με το γαλήνιο περιβάλλον τους.

Σε αντίθεση με άλλα παλάτια, αυτό το οικοδόμημα δεν ήταν αποκλειστική ιδιοκτησία κάποιου βασιλιά ή βασίλισσας. Κατ’ακρίβειαν, οι ενυδρίδες θεωρούσαν την ιδέα της μοναρχίας ως βάρβαρη και επικύνδινη. Όλες οι ενυδρίδες ζούσαν σε αυτό το όμορφο παλάτι, και όλες οι ενυδρίδες δούλευαν μαζί για να το συντηρήσουν και να το επεκτείνουν. Στο κέντρο υπήρχε ένα χρυσό τρίγωνο, η κάθε γωνιά του τριγώνου συμβόλιζε τα τρία μεγάλα είδη του γαλαξία. Το χρυσό τρίγωνο ήταν το μόνο μέρος στον πλανήτη που μπορούσε οποιοσδήποτε πολίτης της ενυδρικής δημοκρατίας να μιλήσει και όλοι θα μπορούσαν να τον ακούσουν. Μάλιστα η φωνή του θα ακουγώταν σε όλους τους τρεις μεγάλους πλανήτες. Αυτός ήταν ο προορισμός των δύο ενυδρίδων ταξιδιωτών διαστήματος. Σταμάτησαν να τρέχουν, και με σεβασμό ανέβηκαν πάνω στο ιερό σχήμα.

EnGr intext1

‘’ Ο Μάστορας Σούσουπ, ο μεγάλος μόφεν, ο αρχιδιαλυτής και εξολοθρευτής κυβερνήτων έχει αιχμαλωτιστεί από τον Ανξάρα. Ο στρατός του έχει σφαγιαστει ως στην τελευταία βίδρα. Οι αποικίες του έξω από την πλανητηκή κουρτίνα έχουν λεηλατηθεί τελείως.

Οι βίδρες σταμάτησαν ότι έκαναν. Ο Ράφεν, ένας από τους πολλούς σοφούς, ύψωσε το μύδι του πολέμου. Το μύδι ήταν μαύρο όπως πίσσα, και καλυμμένο με κωδικούς και σήματα που μπορούσαν να ανήκουν μόνο στις πιο αρχαίες από τις γλώσσες αυτού του διαστήματος.

«ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΜΥΔΙ», «ΚΑΝΕ ΤΟ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ», «ΣΥΝΤΡΙΨΕ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ». Η κακοφωνία των ενυδρίδων ζητούσε άμεσο πόλεμο.

Ο Ράφεν σύντριψε το μαύρο μύδι έναντι της κοιλιάς του με δύναμη και ακρίβεια, και όπως τα μικρά κομμάτια του μυδιού κάλυπταν την κοιλιά του, έτσι ξέραμε ότι υπήρχε κατάσταση πολέμου μεταξύ της Ενυδρικής δημοκρατίας και του βασίλειου του Ανξάρα.

συνεχίζεται…

banner_gr

[English]

You might also like: