Η ΑΒΥΣΣΟΣ ΤΟΥ YOUTUBE: ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 2

Για να μάθει κάποιος μια γλώσσα στην εποχή μας δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψει ώρες διαβάζοντας βαρετές γραμματικές ή να επενδύσει πολλά χρήματα σε φροντιστήρια και δασκάλους. Τη σήμερον ημέρα, η μάθηση ξένων γλωσσών μπορεί κάλλιστα να είναι μια εντελώς δωρεάν δραστηριότητα ή χόμπι που κάνετε μόνοι σας ή με τους φίλους σας.

Την τελευταία φορά μιλήσαμε για το πως παιδικά βιβλία μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα βήματα εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. Τώρα, όπως μια μητέρα αετός σπρώχνει τα μικρά της έξω από την φωλιά για να τα διδάξει πως να πετάξουν, εγώ θα σας σπρώξω κατευθείαν μέσα στην άβυσσο του YouTube. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στο πως το Youtube μπορεί να γίνει το νέο παιχνίδι εκμάθησης γλωσσών σας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Τώρα, ας αρχίσει η διασκέδαση:

  • Μπορείς να αρχίσεις με Ντίσνεϊ: Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ταινίες Ντίσνεϊ είναι τόσο δημοφιλής ανά το παγκόσμιο είναι ότι είναι διαθέσιμες σε μεγάλο αριθμό γλωσσών. Μπορείς να βρεις τα αγαπημένα σου τραγούδια Ντίσνεϊ, να τα μελετήσεις και να μάθεις να τα τραγουδάς. Είναι άξιο αναφοράς ότι οι στιχουργοί του Ντίσνεϊ δεν κάνουν μεταφράσεις λέξη προς λέξη, έτσι δεν θα βαρεθείτε ποτέ.

ENGR intext1

  • Σειρές με στόχο την εκμάθηση ξένων γλωσσών: Κάτι δεκαετίες προηγουμένως ήταν της μόδας οι τηλεοπτικές σειρές με στόχο την εκμάθηση γνώσεων. Πολλές σειρές βγήκαν που είχαν ενδιαφέρουσες ιστορίες και επίκεντρο της ξένες γλώσσες. Μερικές από αυτές είναι διαθέσιμες δωρεάν στο YouTube. Άξιες αναφοράς είναι η σειρά Deutsch Plus του ΒΒC 2 και [email protected] του Channel 4, μια σειρά που είναι διαθέσιμη σε πολλές δημοφιλείς ξένες γλώσσες.
  • Κράτα το δικό σου ημερολόγιο ξένων γλωσσών: Είναι εξαίρετα αποτελεσματικό. Μπορείτε να διαβάσετε κάτι, να δώσετε μια παρουσίαση ή ακόμη να τραγουδήσετε στην γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε πρακτική την ομιλία σας και όταν τελειώσετε με το βιντεάκι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τυχόν λάθη στην προφορά ή γραμματική σας. Αν έχετε webcam είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Κάντε το.

[English]

banner_gr

You might also like: