ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Από την φύση του, ολόκληρο το σύμπαν είναι σχεδιασμένο να παίρνει τον εύκολο δρόμο. Κατά πόσο ασχολείστε με μονώσεις στέγης, μοριακές δομές ή μικρά παιδιά, το έχετε παρατηρήσει. Παρόλα αυτά, ο εύκολος τρόπος δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Κατ’ ακρίβεια, δεν είναι ποτέ η επιλογή που θα σας δώσει τη δύναμη και δόξα που χρειάζεστε για να γίνετε Αρχαιοέλληνας ήρωας. Τώρα πάρτε μια βαθιά αναπνοή και μείνετε μαζί μου, γιατί θα σας πω την ιστορία κάποιου αρκετά φυσιολογικού ανθρώπου που κατάφερε να γίνει ήρωας. Το όνομα του έχει αναφερθεί και επαινεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο για ατελείωτες γενεές ως και σήμερα.

Το όνομα του ήταν Θησέας, και έπρεπε να πάει στην Αθήνα. Οι φίλοι του τον συμβούλεψαν ξανά και ξανά να πάει μέσω θαλάσσης, η οποία ήταν η πιο ασφαλής επιλογή αφού η ξηρά ήταν γεμάτη με ληστές και τέρατα. Μολαταύτα, ο Θησέας ήταν αποφασισμένος να ταξιδέψει μέσω ξηράς και να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες δοκιμασίες που τον περίμεναν εκεί. Για το σκοπό αυτό, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, επένδυσε αρκετό χρόνο ενημερώνοντας τον εαυτό του σχετικά με τους κίνδυνους που θα αντιμετώπιζε.

 GR athens intext1Η πρώτη δοκιμασία:  

Ο Θησέας πρώτα συνάντησε τον Περιφήτη, άνθρωπο φημισμένο για τη δύναμη του. Του Περιφήτη του άρεσε να βλέπει μυαλά να σκορπίζονται γι’ αυτό τριγύριζε την περιοχή του Επιδαύρου και χτυπούσε στο κεφάλι με το ρόπαλο του όποιον έβλεπε. Η ακόλουθη συνομιλία λέγεται ότι συνέβη:

Περ: «Είμαι ο Περιφήτης και θα συντρίψω το κρανίο σου με το ρόπαλο μου!»

Θησ: «Πολύ ωραίο το όπλο σου.»

Περ: «εξ’ ολοκλήρου από ορείχαλκο»

Θησ: «Είναι απλώς ένα ξύλινο ρόπαλο με ορειχάλκινο κέλυφος.»

Περ: «Όχι, πάρε… δες»

Ο Περιφήτης έπεσε αναίσθητος αφού κτυπήθηκε στο κεφάλι και ο ήρωας μας κράτησε το ρόπαλο ως βραβείο.

GR athens intext2Η δεύτερη δοκιμασία:

Στη συνέχεια, ο ήρωας βρήκε ένα τεράστιο άνθρωπο να στέκεται δίπλα από ένα γκρεμό κρατώντας ένα μεγάλο πέλεκυ: «Είμαι ο Σκίρωνας και αν θέλεις να περάσεις πρέπει να πλύνεις τα πόδια μου!» «Τι θα γίνει αν σε αγνοήσω;» αποκρίθηκε ο Θησέας. «Θα κόψω το κεφάλι σου με το τσεκούρι μου» βρόντηξε ο Σκίρωνας. Ο Θησέας γονάτισε. Ρίχνοντας μια ματιά κάτω στον λόφο μπορούσε να δει μια γιγαντιαία χελώνα να καταβροχθίζει ολόκληρο ένα άνθρωπο. Όταν Ο Σκίρωνας προσπάθησε να κλωτσήσει τον ήρωα μας, ο Θησέας απέφυγε το πόδι του Σκίρωνα. Ο Σκίρωνας έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Ο Θησέας συνέχισε το ταξίδι του και αντιμετώπισε άλλες πολλές δοκιμασίες. Θα μάθετε περισσότερα στο επόμενο μέρος.

banner_gr[English]

You might also like: