ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ: ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 1

Για πολύ καιρό η εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει κρατηθεί όμηρος μέσα σε φροντιστήρια και ακαδημίες ανά το παγκόσμιο. Ακόμα και έτσι όμως, άπταιστα κινέζικα ποτέ μας δεν θα μιλήσουμε αν περιοριζόμαστε σε δύο με τρεις ώρες μάθημα την εβδομάδα. Ο σκοπός μου σε αυτό το άρθρο είναι να σας δείξω πως ο Σπάϊντερμαν, το Υoutube, οι πριγκήπισσες του Ντίσνεϋ και μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία μπορούν να σας δώσουν τα εργαλεία που χρειάζεστε για να γίνεται ανεξάρτητοι, αποδοτικοί και να μειώσετε στο μισό το χρόνο που χρειάζεστε για να μάθετε μια γλώσσα.

Προσοχή! Παρακαλώ έχετε υπόψιν σας ότι οποιανδήποτε γλώσσα και να έχετε επιλέξει να μάθει, πάντα θα χρειάζεστε ένα καλό λεξικό και μια καλογραμμένη γραμματική με ασκήσεις. Θα σας χρησιμεύσουν ως βάση για κάθε δραστηριότητα εκμάθησης επιλέξετε να ακολουθήσετε.

Τώρα, ας αρχίσει η διασκέδαση:

  • Τα παιδικά βιβλία πρέπει πάντοτε να είναι η πρώτη επιλογή για ένα αρχάριο ομιλητή. Είναι διασκεδαστικά, με πολλά χρώματα, εύκολα στην κατανόηση και γεμάτα με πιασάρικες φράσεις και λεξιλόγιο. Χάρης στο ίντερνετ είναι εύκολο για κάποιον να τα βρει και να τα αγοράσει. Προσωπικά, ως μαθητής της Γερμανικής, επωφελήθηκα πολύ από παιδικά βιβλία όπως: ‘’ Das schönste Ei der Welt’’, ‘’Der Regenbogen Fisch’’ και ‘’Zilly die Zauberin’’. Και τα τρία είναι διαθέσιμα σε παραπάνω από 15 γλώσσες.

GR childrens1 intext

Αν ήθελα να αρχίσω ένα παιδικό βιβλίο αυτή τη στιγμή, θα παράγγελλα μια φτηνή μεταχειρισμένη έκδοση από το Άμαζον. Μέτα, θα καθόμουν με το νέο μου βιβλίο, ένα στυλό, ένα τετράδιο και ένα λεξικό. Θα διάβαζα το βιβλίο και θα έπαιρνα σημειώσεις σχετικά με άγνωστες λέξεις και φράσεις. Ακολούθως, θα έριχνα μια ματιά στην λίστα άγνωστων λέξεων που έχω συγκεντρώσει. Θα ξαναμελετούσα την λίστα κάθε τέσσερις με έξι ώρες και την επόμενη μέρα θα ξαναδιάβαζα το ίδιο βιβλίο. Θα σημείωνα όλες τις λέξεις που δεν θα μπορούσα να θυμηθώ από την προηγούμενη μέρα και ξανά από την αρχή.

banner_gr

 [English]

 

You might also like: