Dannebrog – Danmarks stolthed

Det danske flag er rødt med et hvidt kors. Det hvide kors repræsenterer kristendom, og blev senere overtaget af de andre nordiske lande – Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Island. Legenden om Dannebrog siger at flaget faldt ned fra himlen under kampen om Valdemar den 19 juni, 1219. De danske soldater var tæt på at tabe kampen og bad derfor Gud om hjælp. Kort efter vandt de kampen, og Dannebrog faldt fra himlen.

Alle har rettighed til at hejse flaget I Danmark, dog er der nogle specifikke regler der skal følges. Flaget må ikke hejses før solopgang og aldrig før klokken 8, og det skal tages ned før solnedgangen. Det er kun tilladt at have Dannebrog hejst på alle tidspunkter af dagen hvis det er oplyst af for eksempel en projektør. Den vigtigste regel er at flaget aldrig må røre jorden, da det betyder der vil blive krig i Danmark igen.

Normalt var Dannebrog et krigerisk symbol og det var derfor kun tilladt for kongehuset og krigsflåden at hejse flaget. Dannebrog bærer en historie om hvordan Danmark gik fra at være enevælde til at være et demokrati, og historien om den danske identitet.

I Danmark bruges flaget til at fejre forskellige ting. Det bruges blandt andet som symbol ved fødsel og død. Vi bruger også flaget ved diverse sportsbegivenheder hvor folk maler det i ansigtet og ruller rundt i Dannebrog. Flaget bliver også brugt som pynt på vores juletræer.

En anden tradition flaget bliver brugt ved er fødselsdage. Her bliver flaget sat i kager, boller og på bordet foran fødselsdagsbarnet. Det er også meget normalt at sætte et flag udenfor døren og sætte flag i jorden for at vise at vi fejre ens fødselsdag.

Fødselsdags traditionen er ret stor I Danmark, og det er muligt at købe alt hvad man har brug for til fødselsdage og andre fejringer, som for eksempel jubilæum. Man kan købe duge, servietter, kopper, krus, tallerkner og guirlander med det danske flag på. Ham der kom på denne ide er en meget rig mand i dag!

[English]

You might also like: