Dansk Design – tidløst design

En ting som Danmark er kendt for er design, design der er tidløst, simpelt og minimalistisk. Der er en del store danske navne som har designet møbler, smykker, bygninger og elektroniske produkter som har opnået international anerkendelse og ønskværdighed.


Arne Jacobsen var en dansk møbeldesigner. Han designede ”ægget” i 1958. Stolen var oprindeligt kun designet til hotel Radisson i København, men ”æggets” design blev hurtigt meget populært blandt danskerne og er nu en del af manges hjem. Arne Jacobsen er også kendt for stolen ”svanen”.

Georg Jensen var en dansk smykkedesigner. I Danmark er han især kendt for Marguerit smykkerne som han startede med at designe i 1940. Smykkerne er opkaldt efter Dronning Margrethe og Dronning Ingrid. Dronning Margrethe bærer ofte marguerit brochen som var en af de første og et arvestykke fra Dronning Ingrid. I dag er smykkekollektionen stadig meget populær og bliver båret af kvinder i alle aldre.

Bang & Olufsen er en dansk elektronik virksomhed etableret i 1925 af Peter Bang og Svend Olufsen. Virksomheden designer og fremstiller fjernsyn, lyd produkter og telefoner. Deres første produkt var en radio, og netop lyd er også et af B&O’s største fokus områder. Virksomheden er kendt for deres design som er meget unikt og karakteristisk. Du kan altid skelne mellem et B&O produkt og andre elektroniske produkter. Det skiller sig ud.


Poul Henningsen var en dansk lampedesigner. I 1926, designede han ”HP-lampen”. HP-lamperne var meget anderledes end andre lamper som der blev designet på det tidspunkt. Lamperne have adskillige skærme, ofte 3-8, som var lavet af enten metal eller hvidt glas. Poul Henningsen’s ide med HP-lamperne var at de skulle reflektere lyset på den bedst mulige måde, derfor bestod alle lamperne af så mange skærme.

Jørn Utzon var en dansk arkitekt. Han har designet en del bygninger i Danmark, men han er mest kendt for opera huset i Sydney. Opera huset var med til at gøre ham verdenskendt, og det er også en af de mest kendte bygninger i verden.

Man kan finde disse danske design produkter hjemme hos den ældre generation, men de er også en del af indretningen hos den yngre generation. Det er tidløst design, som ofte er arvestykker der er blevet givet videre fra det ene familiemedlem til det andet. Mange danskere er villige til at betale mange penge for disse produkter, da de stadig har en enorm ønskværdighed.

[English]

You might also like: