Et lille stykke af dansk kultur – Øl

I Danmark har vi altid drukket meget øl. Øl dateres tilbage til Vikingetiden, hvor de nordiske, og specielt de danske vikinger drak masser af mjød – som på engelsk kaldes ”mead”. Mjød må ikke forveksles med øl, men det siges, at mjød var øllens inspirationskilde.

I meget lang tid har Carlsberg og Tuborg været de mest populære og bedste øl i Danmark – og hvis du spørger mig, er de stadig de bedste! I løbet af de sidste par årtier, er mange andre typer af øl kommet på markedet – og bliver naturligvis også solgt lige med det samme, eftersom danskere er meget interesserede i øl, at drikke øl og øl smagning.

Nogle af alle de nye typer af øl kommer fra små bryggerier. Du kan se et overblik over bryggerierne her. En af de mest kendte bryghuse er Fur Bryghus – de brygger rigtig gode øl og også mange forskellige slags. Her kan du helt bestemt finde et øl du kan lide.

EnDa_A little piece of Danish culture – Beer_intext

Hvis du er i Danmark og interesseret i øl bør du besøge et bryggeri eller to. Det er altid en hyggelig ting at gøre. Derudover er der helt sikkert et bryggeri i nærheden, uanset hvor i lille, dejlige Danmark du befinder dig. Fra linket ovenfor kan du se en liste over bryggerier, og så er det jo nemt at google, hvilket der er tættest på dig.

banner_da

[English]

You might also like: