Fordelene ved at studere i en mindre by

river-690374_1280Image source: Pixabay

Indtil jeg blev færdig med skolen, har jeg hele mit liv boet i storbyer, som København og Hamborg. Og fordi jeg kun kendte livet i storbyer, var det eneste jeg ville at studere i en større by. Jeg havde mange fordomme i mod livet i mindre byer. En fordom var, at livet i en mindre by er kedeligt. Selvom jeg havde en modvilje mod alle byer, som var mindre end dem, som jeg har boet it, endte jeg dog op i en by med færre end 30.000 indbyggere. Og jeg har ikke en eneste gang fortrudt denne beslutning.

Det er grunden for at jeg har skrevet denne artikel, for at foreslå at I også overvejer at vælge en mindre by, når I planer i hvilken by I vil studere. Her er tre grunde, hvorfor mindre byer er det rigtige valg for alle, også for byboere.

  • Mindre byer er ikke kedelige

Selvom mange læsere ikke er enige hermed, har jeg oplevet det modsatte. I Sønderborg er der et væld af fritidsaktiviteter, lige meget om man vil dyrke specielle sportsgrene, som CrossFit eller bueskydning, eller bare vil nyde nattelivet sammen med vennerne på et diskotek.

  • Det er billigere at leve i en mindre by

Denne grund er især relevant for alle med et lille budget. Huslejerne plejer at være lavere end i storbyer. Derudover har jeg også oplevet at en aften i byen er billigere i en mindre by.

  • Du kan møde en masse internationale studerende.

I Sønderborg er der studerende fra hele verdenen. I løbet af mit studie har jeg mødt studerende fra lande, som Kina, USA, Rusland, næsten hvert europæiske land og fra nogle afrikanske lande.

Med denne artikel vil jeg gerne gøre jer opmærksom på at det er lige meget, om i kommer til at læse i hovedstaden eller en mindre by. I en mindre by er der også et væld af fritidsmuligheder og mange medstuderende man kan lave noget med.

banner_da [English]

You might also like: