Godt at vide om danskere

At være dansker I udlandet kan være meget sjovt – og nogle gange ikke så sjovt. Her er nogle uddrag fra mine egne oplevelser i udlandet.

  1. Husk for guds skyld at Danmark rent faktisk er et land. Danskeren som du snakker med er dansk og kommer derfor IKKE fra Sverige – det er ikke den samme ting.
  2. Hvis du vil gøre en dansker glad, skal du bare tale lidt om 1992 – det år hvor Danmark vandt Europamesterskabet i Fodbold. Holdet havde ikke kvalificeret sig, men kom alligevel med til slutrunden. Spillerne blev ringet op af landstræneren – mens de var på ferie og slappede af med deres familier i poolen. Jeg var selv 2,5 år gammel, og jeg bliver alligevel SÅ glad, når jeg taler om dette emne.
  3. Danskere er gode til selvironi – de har ikke noget imod at du laver en lille joke om dem. På den anden side forventer de dog også at du så selv kan tage lidt gas med et glimt i øjet, når du får igen af samme skuffe.
  4. Hvis du vil gøre en dansker forlegen, så gå hen til ham, giv ham et ordentligt knus og spørg hvordan han har det og om hvad der er sket siden sidst. Han vil spille med i timevis, mens han prøver at finde ud af hvem du er og hvor I har mødtes før. Han vil i hvert fald ikke fortælle dig, at han ikke kender dig – selv hvis det er tilfældet.
  5. Danskere fester en hel del. Ofte, når de går til fest, køber de 5-6 øl eller drikkevarer, som de kan lide og som de nyder at drikke. Resten af aftenen kan den dog snildt stå på virkelig dårlig øl. Det gælder jo om at drikke sig fuld i de gode våde varer, så man ikke kan smage de dårlige øl resten af natten. EnDa_Good to know about Danes_intext1

Det er naturligvis ikke alle danskere der går op i fodbold og fest – men de fleste danskere gør til de når en bestemt alder. Dette er i hvert fald et lille udsnit af mine erfaringer.

banner_da

[English]

You might also like: