Indrømmet… Danskerne ER høje på mad!

Som beskrevet i min første artikel på Lexiophiles, er jeg som dansker meget glad for (læs: besat af) mad.
Jeg kommer fra en familie, hvor man anretter tingene med en pincet, giver retterne karakterer og dyster om at have de mest fancy køkkenredskaber. Det skyldes ikke snobberi, det er ganske enkelt fordi, vi elsker mad! Med en sådan baggrund synes jeg, at jeg er lidt undskyldt for, at en meget stor del af min tankegang kredser om, hvad jeg skal spise til næste måltid – eller om jeg allerede skal spise noget inden da?

Ser man bort fra det faktum, at en sådan kærlighed til mad hurtigt kan få nogle fysiske konsekvenser, er jeg nu meget godt tilfreds med denne hobby. Især efter at jeg de senere år har oplevet, hvordan interessen for mad er et fænomen, der i høj grad samler mennesker på tværs af alder og nationalitet.
Udover vejret er mad måske det eneste emne, som stort set alle mennesker har en mening om, og der er derfor intet, der kan sætte gang i snakken omkring et bord, som mad kan. I en gruppe af internationale mennesker bliver snakken mere spændende, idet fødevarerne bruges forskelligt i alle lande: Er en avokado bedst som pålæg, mixet med hvidløg til guacamole, fyldt med rejer eller som dessert med appelsin og sukker? Kan man bruge æbler og bananer som pålæg – eller skal de hellere i mikroovnen med en omgang kanel? Er rugbrød sundere end hvidt brød, eller er skandinaverne helt tossede?

Nogle af de bedste øjeblikke, jeg har haft i de måneder, jeg har levet i en international gruppe, er, når vi har lavet mad sammen. Ikke kun pga. resultatet, som alle gange har været fantastisk lækkert, men mere pga. den hyggelige stemning, der er, når man laver mad. Hvad enten menuen står på kenyansk kylling, kinesiske dumblings, svenske crepes med Nutella, brasiliansk brigadeiro eller en omgang italiensk Spaghetti Carbonara, er det en fornøjelse at samles om at fremstille et måltid og derefter hygge sig med at spise det sammen!

Velbekomme! Og del gerne dine madoplevelser med os!

[English]

You might also like:

  • Sorry, but we couldn't find anything useful.