Jomfru Ane Gade – Danmarks Reeperbahn

I Tyskland har de Reeperbahn, I Danmark har vi Jomfru Ane Gade. Jomfru Ane Gade er også kendt som bare ”gaden” blandt de lokale. Gaden er placeret lige i hjertet af Aalborg, og er en af Danmarks populæreste gader. Det er den længste gade i Danmark som kun består af diskoteker, restauranter og pubs.

Aalborg ligger i Nordjylland, og er Danmarks fjerde største by med 126.556 indbyggere. Aalborg er en universitetsby så en større del af populationen består af den yngre generation. Mange turister besøger byen hvert år og nogle af dem kommer kun for at besøge den populære festgade.

Jomfru Ane Gade har eksisteret siden slutningen af 1500 tallet og er opkaldt efter en dansk nonne, Ane Viffert. I 200 år var gaden bare en almindelig gade hvor købmænd boede, og den bærer stadig præg af den tid med de mange gamle og flotte huse.

Det var først i 1960erne da det første diskotek, Gaslight, åbnede at gaden blev kendt som en festgade. Gaslight eksisterer stadig og er et af de ældste diskoteker i Danmark. I slutningen af 1970 var der 10 ekstra barer, diskoteker og restauranter i gaden, og i 1992 var nummeret steget til 26.

Jomfru Ane Gade er en 150 meter lang gade med kun restauranter, diskoteker og pubs. Det er en sidegade til en af Aalborgs gågader, så det er den perfekte placering da det tiltrækker en masse mennesker både om dagen og om natten.

Gaden er et populært sted for både danskerne, især Aalborgenserne, og turisterne på grund af den livlige atmosfære. Om dagen besøger folk gaden for at spise på en af de mange restauranter eller cafeer, men ligeså snart mørket falder på bliver gaden fyldt med unge mennesker der har det sjovt med deres venner. Jomfru Ane Gade er også populær på grund af diskotekerne, som alle spiller forskelligt musik. De fleste Aalborgensere har hver især deres favorit sted hvor de kommer hver weekend.

Har du nogensinde besøgt Jomfru Ane Gade, og hvad var dit indtryk af den?

[English]

You might also like: