Storbyen på den jyske hede

De fleste der har snakket med en københavner, vil vide at i Jylland kører alle med trailer, og landsdelen består hovedsageligt af marker. Sådan lyder stereotypen ihvertfald. Det er dog ikke uden grund at Århus for nyligt blev kåret som den næstbedste by i Europa, at være turist i.

Århus er kendt for sit regnbuefarvede museum ved navn Aros, men har utrolig meget andet at byde på når det kommer til dansk kultur. Det er specielt institutioner som  Dokk1, Moesgaard Museum, og Den Gamle By, som hvert år lokker et stigende antal turister til Århus.

Århus har udover sit kulturliv en unik placering i forhold til at komme rundt i  Skandinavien. Udover at der er nem adgang til København, så er der indenfor en radius af 100 km, 2 lufthavne, og et hav af muligheder for at komme med færger rundt omkring i landet og resten af Skandinavien.

Guest Lexio_intext

 

Kombinationen af det klassiske Århus, der er ved at fusionere med den helt nye bydel på havnen er også en af de ting som må påpeges som et plus. Bygninger som Isbjerget, og Dokk1 pynter gevaldigt på byens facade. Fra havnefronten, og disse ikoniske bygninger, er der ikke mere end et par kilometer til centrum, hvor det er bygninger fra det 1800 århundrede der pryder gaderne. Her finder du restauranter, shopping, og barer, dog i mere klassiske omgivelser end de fleste andre storbyer.

Lokationen tæt ved vandet er dog ikke kun god i forhold til at skulle transportere sig rundt, men giver også muligheder for at udnytte havet i løbet af sommeren. Århus har 40 km kystlinje, og heraf er 15 udpeget til bade formål. Dette giver gode muligheder i forhold til at at komme på stranden, selvom det er begrænset hvor mange badedage der er i Danmark om året. Havet åbner dog op for både kitesurfing, og vandsport generelt, som er utrolig populært i området.

Århus er en by der kan matche mange andre storbyer i forhold til hvad den har at tilbyde. Byen har trods sin størrelse formået at beholde charmen fra en landsby, men med alle fordelene ved at være en storby.

 

Fact

https://www.aarhus.dk/da/borger/natur­og­miljoe/Natur­og­landskab/Strande­og­badevand.aspx

You might also like: