8 ötlet, hogyan tanulj nyelvet iskolán kívül is

Nyelvtanfolyamon részt venni hasznos dolog, de ezen kívül is rengeteg mód van arra, hogy nyelvtudásodat fejleszthesd. Ezek segítségével egyszerre tanulhatsz és szórakozhatsz, és úgy tehetsz szert új tudásra, hogy azt észre sem veszed.

Hallgass!
A nyelvtanulás egyik legkönnyebb módja a zenehallgatás. Ha kedved van hozzá, csak keress egy nemzetközi rádiócsatornát vagy hallgass külföldi előadókat. Ha még magasabb szinre szeretnéd emelni a kihívást, írd le a hallott dalszöveget, vagy keress rá az interneten, és fordítsd le. Léteznek külön nyelvtanulóknak szóló rádióadások is, próbáld ki őket, hogy lásd, mi működik számodra a legjobban.

Nézz!
Külföldi filmek nézésével nem csak gyorsabban tanulod a nyelvet, hanem némi tudásra is szert tehetsz az adott ország kultúrájával kapcsolatban. Ha sok szabadidőd van, akár sorozatokat is nézhetsz.

Olvass!
Könyvet, újságot, magazint, blogokat, képregényt, vagy akármit, amit érdekesnek találsz, számtalan lehetőség közül válogathatsz.

Biztos, hogy van ilyen alkalmazás!
A mobiltexhnológia fejlődésének köszönhetően már alkalmazások segítségével is tudunk nyelveket tanulni. A mobiles nyelvleckék általában rövidek, úgyhogy ki tudod használni a pár perces sorbanállásokat, vagy reggeli utazást a buszon.

 HU 8way intext

 

Használd a közösségi médiát!
Egyénként is a Facebookon lógsz egész nap, nem? Miért ne lehetne ezt az időt hasznosabban eltölteni? Rengeteg nyeltanulással kapcsolatos Twitter fiókot, YouTube csatornát vagy Facebook oldalt találhatsz!

Változtasd meg a beállításokat!
Ha megváltoztatod a nyelvei beállításokat a telefonodon vagy a számítógépeden, gyorsabban tanulhatsz nyelvet. Az ikonoknak köszönhetően ki tudod következtetni mi mit jelent, és a szavak szépen lassan megragadnak a fejedben.

Utazz!
Ha teheted, miért ne utaznál el egy olyan országba, ahol az általad tanult nyelvet beszélik? Ezzel a módszerrel élesben kamatoztathatod a tudásod – nincs is annál jobb, mint amikor rájössz, hogy egész nap idegen nyelven beszéltél. Rendelj étteremben, kérj útbaigazítást, szólítsd meg az embereket amíg sorban álltok – ezek mind hozzájárulnak ahhoz hogy profivá válj.

Vegyülj el!
Ha valami miatt nem tudsz utazni, egy percig se aggódj, van erre is megoldás. Minden nagyobb városban találhatsz összejöveteleket, ahol nyelveket gyakorolhatsz, ezeket általában Language Cafénak hívják. Remek módja, hogy új kifejezéseket tanulj meg és új emberekkel találkozz.

Amint láthatod, rengeteg módja van annak, hogy tanórán kívül tanulj meg egy nyelvet, sőt a Generálók cikkében még további tippeket is találhatsz. Itt az ideje, hogy elkezdd a nyelvtanulást!

[English]

You might also like: