A Magyar konyha különlegességei

Ezt a cikket azoknak ajánlom, akik még nem fedezték fel a magyar konyha kincseit. A listámon szereplő ételek min nagyon népszerűek Magyarországon, ezért, ha bármikor arra vetne utad, mindenképpen ki kell próbálnod őket. Egy várost, vagy országot csak úgy lehet igazán megtapasztalni, ha a helyi ételeket is kipróbálod. A magyar konyha nagyon gazdag, és a közös étkezés központi szerepű a magyar családok életvitelében.  A vasárnapi ebéd egy tökéletes lehetőség, hogy mind egy asztalhoz ülhessünk.

via GIPHY

1. Gulyásleves

Az igazi gulyáslevest Magyarországon kezdték el készíteni a középkorban. A magyar gulyásleves, és nem pörkölt, ahogy más országokban tálalják. Mi leginkább szabad tűzön készítjük különleges bográcsban, mivel a füstös íz elengedhetetlen egy jó gulyásnál.

Cooking Hungarian stew at Hullam hostel, Révfülöp

2. Kürtöskalács

Ez az édesség fontos része minden fesztiválnak Magyarországon. Eredetileg Székelyföldön kezdték elkészíteni ezt az édes csodát.

kurtos-1003888_1280

via Pixabay

 

3. Somlói galuska

Ez az édesség is nagyon népszerű a hazámban, bár az elkészítése kissé bonyolultabb, ezért leginkább cukrászdákban lehet megtalálni.
Somlói galuska

4. Gesztenyepüré

Ez a desszert nagyon egyszerű és kevés hozzávalót igényel, ezért mi magyarok gyakran készítjük.
Gesztenye püré

5. Szaloncukor 

Egy igazi magyar karácsonyfa nem lehetséges szaloncukrok nélkül. Ezt az édes dekorációt is egy magyar cukrász mester készítette először, habár a szaloncukorhoz hasonló cukorkákat már Franciaországban is készítettek. Manapság rengeteg ízben kapható a szaloncukor, az eredeti diós, zseléstől kezdve, a mai újdonságokig, mint például a vodkás cukrok..

Naschwerk aus Ungarn: Szerencsi narancs-marcipán szaloncukor

6. Lecsó

via GIPHY

Ez egy nagyon egyszerű, de nagyszerű étel. Gyakran készítjük a hétköznapok során. A magyar lecsó szalonnát, kolbászt és sok hagymát tartalmaz, de a receptje háztól házig változik. Minden család megalkotta a saját különleges receptjét. Az én családomban például zöldborsó is belekerül a fazékba.

Hungarian Lecso

banner_hu [English]

You might also like: