Csodás helyek, amiket érdemes felfedezni Magyarországon

Amikor magyarországi utat tervezünk, általában csak a szokásos turista csalogató helyekre gondolunk: budapesti romkocsmák, a Sziget fesztivál vagy éppen Forma1 futamok a Hungaroringen. Habár Magyarország sokkal többet rejteget ennél. Diákként volt szerencsém bejárni az összes eldugott kincsét ennek a kis országnak, és most szeretném megosztani veletek néhányat a kedvenc helyeim közül.

1. Budapest másként

Hallottál már Budapest földalatti világáról? Van egy pár földalatti bunker vagy éppen régi légóvó pince, amit meglátogathatsz a városban. A kedvencem ezek közül a Sziklakórház, ahol megtapasztalhatod hogyan mentettek életet az orvosok háborús körülmények között. Csepelen pedig The Budapest Scenes csapata szervez kis csoportos túrákat, ahol régi légóvó pincéket lehet felfedezni. A túravezetőik mindig tartogatnak érdekes információt az érdeklődők számára.

2. Budapest környékén

intext 1

Ha csak pár napod van Magyarországon, érdemes körbejárni Budapest külvárosát. A Budai-hegység közkedvelt túrahelye a helyieknek. Itt bárki megtalálja a saját szintjét, könnyed sétától egészen a komoly, egész napos túrákig. Ha nem akarsz felfelé kaptatni, akkor ajánlom felfelé menet a Zugligeti Libegőt.

Egy másik érdekes túra lehetőség a Rám-szakadék. Itt csak akkor ajánlom a túrázást, ha száraz az idő, mivel létrák csúszósak lehetnek eső esetén. Kifejezetten nagy móka itt túrázni, mivel a csodálatos erdőn kívül kipróbálhatjuk, hogy milyen ügyesen mászunk. Természetesen kezdő túrázók által is könnyen teljesíthető ez a túraútvonal.

3. Balaton nem megszokottan

intext 2

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri a Balatont, ahol mindenki strandol és lángost majszol. De mást is lehet itt ám csinálni a napozás mellett, mint például a Balatoni Kerékpár Körúton körbetekerni. Ez a kerékpártúra 2-5 nap alatt teljesíthető állóképességtől függően. Rengeteg kemping van az út során, ahol olcsón megúszhatjuk a szállásunkat. Saját kedvenc helyeim a környéken a Tihanyi-félsziget levendulamezői és a Balatoni Felvidéki Nemzeti Park különleges sziklaformációi.

4. Barlangtúrák Aggteleken

intext 3

Aggtelek kissé messzebb található a fővárostól, de mindenképpen megéri meglátogatni. Itt különböző barlangtúrákon vehetünk részt, ahol egyedi karszt képződményeket fedezhetünk fel. Továbbá van lehetőség kenu túrákra a környéken, amelyek során megcsodálhatjuk a gyönyörű Tokaj-Bodrogzugot.

 

banner_hu

[English]

You might also like: