Esik az eső! Mit vegyek fel?

Soha nem volt olyan nehéz reggelente elkészülni, mint az első hónapban Hamburgban. Közép-európaiként nagyjából minden időjárást megtapasztalunk, de egyik sem igazán állandó. Nem úgy, mint az eső Hamburgban. Nem arról van szó, hogy mindig állandóan esik, de majdnem minden nap esik, ami egy speciális öltözködési módot követel.

Emlékszem első héten találkoztam egy német fiúval, aki miután végigmérte az öltözetemet megállapította, hogy szükségem lesz pár új ruhára. Hát nem telt el sok idő, mire rájöttem, hogy igaza volt. A ruháim fele, amiket magammal hoztam viseletlenül a szekrényemben lógnak. Megpróbáltam tehát összefoglalni két és fél hónap tapasztalatait, mit érdemes egy esős városban hordani.

Esernyő! Soha ne felejtsd el az esernyődet. Az esős városokban általában nagy a kínálat az esernyő piacon, de ennek ellenére ne vedd meg feltétlenül az elsőt, amit találsz. Szánd rá az időt és energiát, hogy a legmegfelelőbbet válaszd ki, ugyanis sokáig legjobb barátok lesztek. Tehát, amit javaslok: nyisd ki és zárd össze az esernyőt még a boltban, hogy jól működik-e. És vegyél színeset! Az egy szürke esős napon biztosan felvidít. 😉

Rétegesen öltözködés! Ez a tökéletes eső és hideg elleni öltözködés titka. Tapasztalataim szerint előnyösebb több vékony réteget viselni nagy, vastag pulóverek helyett és sokkal könnyebb fel/levenni egy-egy réteget az időjárásnak megfelelően. És ha belegondolsz nagyon is praktikus, egyszerre több kollekciót is viselhetsz és egy másodperc alatt átöltözhetsz és voilá!

Az egyik kedven “találmányom” a gumicsizma, ami szerencsére Hamburgban Magyarországgal ellentétben nagy divat. A gumicsizma jól néz ki, mindenhez illik és praktikus, nem kell pocsolyákat kerülgetned, csak simán átgázolhatsz rajtuk. Az egyetlen hátrány, hogy nem túl ajánlatos hosszú ideig házon belül viselni, ezért előnyös, ha viszel egy váltócipőt magaddal.

És az utolsó tanácsom mára: ha esőben szeretnél biciklizni, szerezz be esőnadrágot. Nem a kinézetéért szeretjük, de nagyon hasznos tud lenni.

Érdekes, hogy még egy kis kontinensen belül is mennyire eltérőek az öltözködési szokások.
Neked vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataid? Te hordasz valamilyen “különleges” ruhadarabot?

[English]

You might also like: