Három+1 ok, amiért érdemes biciklivel járni munkába

Mióta Hamburgba költöztem, minden nap biciklivel járok a munkahelyemre. Minél többet tekerek, annál könnyebbnek érzem. Pont most tervezek egy négy napos kerékpártúrát, ami alatt 250 kilométert szeretnék megtenni. Az egész érdeklődésem a kerékpározás iránt tavaly kezdődött, amikor egy egyhetes túrán vettem részt Hollandiában. Azóta beleszerettem a kerékpározásba. De ne gondold, hogy nagyon sportos lennék, ez csak egy hobbi számomra. Egyszerűen csak szeretek a természetben lenni és számomra egy zsúfolt buszon döcögni nem kényelmes.

Itt összegyűjtöttem, hogy miért is éri meg biciklivel járni a munkahelyedre (titokban remélem, hogy pár olvasót megfertőzök a kerékpáros világgal).

1. Sikerélmény

cycling-655565_1280

(Image source: Pixabay)

Jelenleg naponta 10 kilométert tekerek a munkahelyemre, de ha még csak napi tíz perceket kerékpározik valaki, akkor is a sikerélmény már megvan. Már maga a reggeli erőfeszítés, hogy kitold a biciklidet a garázsból, vagy éppen a küzdés a gyalogossal elég ahhoz, hogy büszkének érzed magad.

Fontos: Minden reggel ellenőrizned kell a gumikat, hiszen a városi kerékpározás alatt gyakran lehet defektet kapni. Van egy teóriám, hogy a részeg embereknek az a rögeszméje, hogy a sörös üvegeiket a kerékpárútra kell helyezniük. Így mindig érdekesebbé teszik a békés kerékpározásunkat, ezeket az aknamezőket mindig móka kikerülgetni.

2. Egészségesebb leszel

bicycle-1289041_1280

(Image source: Pixabay)

Ha nem vagy teljesen elidegenülve az élettől, akkor feltételezem, hogy szeretnél sokáig és egészségesen élni. A munkaelőtti- és utáni sport mindenképpen csak jót tehet az egészségeddel. A kerékpározás ezen kívül segít a stressz oldásban, főleg a mai rohanó világban. Az egyetlen gond, ami felmerülhet egy kiadós tekerés után az az izzadás. De erre is van két ötletem. Ha szerencsés vagy a munkahelyeden, akkor van lehetőséged lezuhanyozni. Ha nincs erre megfelelő körülmény, akkor csak vigyél magaddal váltóruhát.

3. A gyalogosokkal küzdeni mindig nagy móka

traffic-signal-1394246_1280

(Image source: Pixabay)

Egy hónapnyi mindennapos biciklizés után rájöttem, hogy a gyalogosok lebutulnak, ahogy az utcára lépnek. Minden egyes járókelő előszeretettel sétálgat a kerékpárutakon, és ha rájuk csengetsz, akkor tutira eléd ugranak. Természetes, attól tartok én is így viselkedek, amikor épp sétálok az utcán és nem tekerek, ezért nincs jogom senkit megszólni.

+1. És még pénzt is spórolhatsz!

Az anyagias világunkban a pénz szerepe mindig fontos. Ezért is nagy előnye a kerékpározásnak, hogy olcsó, majdnem, hogy ingyenes. Egyévnyi tekerés alatt megspórolhatsz akár egy nyaralás árát is!

banner_hu [English]

You might also like: