Magyar Italok

A múltkori cikkem a magyar konyháról szólt, szóval most elhatároztam, hogy bemutatom nektek a legnépszerűbb magyar italokat is. Így jobb belátást kaphattok a magyar kultúrába, és az étkezési szokásainkba.

via GIPHY

A legnépszerűbb alkoholok Magyarországon:

1. Pálinka – Igazi Hungarikum

alcohol-1377002_1280
Pixabay

Ezt a magyar italt először a 17. században kezdték el főzni. Manapság rengeteg változata van, hiszen számos gyümölcsből készülhet. Az eredeti pálinka csak gyümölcsöt és vizet tartalmazhat, így csakis jó lehet az egészségednek, persze csakis mértékkel!

2. Egri Bikavér – A vörös csoda

Egri Bikavér. Love the new label.

A legendák szerint ez a vörös bor adott erőt a magyar seregek, hogy legyőzze a törököket az egri csatában, a 16. században.  Eger a mai napig fontos szülő- és bortermelő régió. Ha szereted a vörös bort, ezt ki kell próbálnod!

3. Tokaji Aszú – A folyó arany

2000 Tokaji Aszú 5 Puttonyos, Oremus

Tokaj is híres bortermelővidék Magyarországon. Már a 16. században is készítették ezt az édes bort. Mivel nagy népszerűségnek örvend évszázadok óta, számos irodalmi műben felfedezhetjük a Tokaji Aszút: a magyar himnuszban, Goethe Faustjában, Bram Stoker Drakula regényében, vagy éppen Sir A.C. Doyle Sherlock Holmes könyvében.

4. Unicum – Gyógyhatású ital

Unicum

Ezt a gyógynövényeken alapuló italt először Ferenc József udvarában készítették, és gyógyhatásáról volt elsősorban híres. Ha szeretnéd kipróbálni az Unicum gyógyhatását, igyál egy kupicát!

5. Törley – Kedvelt pezsgő 1882 óta

Champagne

Az első Törley pezsgők is az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből származnak, és azóta a Törley család minőségi pezsgőkkel örvendezteti a magyar népet. Törley József, a terméknév adója és alapítója, mauzóleumot állíttatott magának Budafokon, ami bár nem látogatható, de érdekes lehet kívülről megtekinteni.

via GIPHY

 

+1 Alkoholmentes Hungaricum: Szódavíz – magyar találmány

still-life-685229_1280
Pixabay

Jedlik Ányos, aki ismert a dinamó és az elektromos motor kezdeti kutatásáról, megalkotta a szódás szifont, ami a mai napig nagy népszerűségnek örvend a praktikussága miatt.

old-1581893_1280
Pixabay

banner_hu [English]

You might also like: