Öt jel ami arra utal, hogy Magyarországon vagy

Magyarország, az Európa kellős közepén fekvő kis ország népszerű turistacélponttá vált az elmúlt évek során. Mint minden nemzetnek, a magyarnak is megvannak a rá jellemző különleges szokásai. Ez a lista segít biztosra menni abban, a hely, ahol éppen vagy nem más, mint Magyarország.

HU you're in Hungary intext1

  1. Furcsa köszönések: magyarként teljesen normális sziával köszönni és puszival elköszönni, de ez egy külföldinek nagyon furcsán hangozhat. A Szia!, ami kiejtésben nagyon hasonít a See ya! -ra, angolul elköszönés. Amikor külföldön magyarul telefonálok, és puszival teszem le, ki szoktam vívni pár rosszalló tekintetet. Pedig ez magyarul semmi rosszat vagy furcsát nem jelent. 
  2. Egy magyar családnál vacsoravendégként megjelenni kemény dolog, de valakinek ezt is be kell vállalnia. Egy jó tanács: menj nagyon éhesen. Amikor meglátod majd a felszolgált étel mennyiségét – legalább öt fogás, két főétel, számtalan köret és saláta – azt hiheted, hogy egy egész hadseregnek főztek, de korántsem erről van szó: mindent neked készítettek. Ételt pedig nem utasítunk vissza, egyébként is addig fognak kínálgatni, amíg nem kóstoltál meg mindent legalább kétszer.

HU you're in Hungary intext2

  1. Rossz sorrendben vannak a nevek! Sok távol-keleti országhoz hasonlóan Magyarországon is a családnevet teszik az első, az utónevet pedig a második helyre. És hogy még komplikáltabbá tegyünk mindent, régen még le is fordítottuk a külföldi neveket, így lett Jules Verne-ből Verne Gyula.
  1. Minden tudós vagy híresség magyar, vagy legalább valamelyik felmenője magyar volt. És természetesen minden felfedezés a golyóstolltól kezdve a nagyteljesítményű likvid kromatográfig Magyarországhoz kötődik valahogy. Nagyon szeretünk azzal dicsekedni, hogy milyen sok ismert ember származik egy ennyire kicsi országból, legyen az a Rubik-kocka feltalálója, a C Vitamin felfedezője, vagy a nemzeti vízilabda csapat.

HU you're in Hungary intext3

  1. Nincs nagyobb szemtelenség, mint sörrel koccintani. A magyarázathoz vissza kell mennünk a történelemben egészen az 1848-as Szabadságharcig, amit levertek az osztrákok. Amikor a forradalom vezetői a kivégzőhely felé mentek, az osztrákok egy-egy hangos koccintás kíséretében sörrel ünnepelték győzelmüket. Bármi mással koccintani azonban – egy Egészségedre! felkiáltással – kötelező, ha rendes módon szeretnénk részt venni az ünneplésben.

[English]

You might also like: