Valahol Európa szívében

Nyelveket tanulni, utazni, akár csak rövid időre, akár véglegesen átköltözni egy másik országba? A válasz Igen. Köszönhetően az elmúlt évszázadok gyors technológiai fejlődésének ezek ma már mind lehetségesek. Körbeutazhatjuk a világot, barátokat szerezhetünk a Föld másik feléről, megismerhetünk új kultúrákat, szélesíthetjük látókörünket vagy akár munkát is vállalhatunk messze hazánktól. Szerintem ez az egyik legjobb dolog a világon, ami valaha is történhetett. Bár innentől egy kérdés marad csak: „Hová is tartozunk?” A számtalan előny mellett napjainkban egyre nehezebb és nehezebb megtalálnunk a helyünket a világban. Személy szerint ezért érzem oly fontosnak, hogy mindig emlékezzünk arra, hogy honnan is jöttünk. Ezzel a kicsit filizófikusra sikerült bevezetéssel szeretnék Nektek egy rövid bemutatást adni kis hazámról, ahogy azt én látom. Itt az én top 5-ös listám, amiket imádok Magarországban.

Rendkívül büszke vagyok minden magyar feltalálóra és tudósra, akik sok egyéb között olyan dolgokat találtak fel vagy fejlesztettek tovább, mint a toll, gyufa, hologram, sőt a számítógépet is, melyek elmondhatatlanul sokat segítenek mindennapjainkban.

Különlegesnek tartom a magyar nyelvet és kultúrát. Tudtad egyáltalán, hogy sok lista szerint a magyar az ötödik legnehezebben elsajátítható nyelv a világon? Nyelvünk annyi teret ad arra, hogy kifejezzük magunkat, mint amennyit sok másik képtelen nyújtani.

És itt a kedvenc évszakom, a nyár. A hőmérő 30 fok felett, az iskolának vége, itt az ideje egy kicsit kikapcsolódni. Tegyünk egy látogatást Budapesten, az ország fővárosában.

Szeretsz a könyved mellett egy kávéházban ücsörögöni és kikapcsolódni? Akkor imádni fogod Budapest! Míg a belvárosban vagy a korzókon sétálgatsz, rengeteg kávéházat találhatsz, ahol egy meleg ital társaságában élvezheted az élet apró örömeit. Az én személyes kedvencem a Frei kávézók, melyek legtöbbje könyvesboltokban található, így adott a lehetőség hogy a frissen vásárolt könyved átlapozd, miközben az érzékeidet kávékülönlegességekkel kényezteted.

Ha esetleg olyan hangulatban vagy, hogy kipróbálnál valami erősebbet, akkor a romkocsmák italok egész tárházát és remek hangulatot biztosítanak a Te és barátaid szórakoztatására. Ezeket a különleges helyeket a belváros szinte minden sarkán megtalálhatod öreg lakóházakban, melyeket kocsmákká alakítottak.

És mind közül a legjobb, a megszámlálhatatlanul sok zenei fesztivál. Nyaranta Magyarország a zenei fesztiválok óriási választékát kínálja, mint például a Sziget, SZIN, VOLT, Balaton Sound stb. Nem számít, milyen zenét szeretsz, itt biztosan megtalálod, ami passzol az ízlésedhez. A lüktető atmoszféra magával fog ragadni!Nincs még meg a nyári vakáció célpontja? Magyarországot megéri megnézni!


[English]


You might also like: