Változások

Mindig egyszerre izgalmasnak és ijesztőnek találtam a változásokat. Új állás, másik országba költözés, új emberek megismerése – ezek mind csodálatosak és félelmetesek is.

Pár évvel ezelőtt, amikor először határoztam el, hogy hosszabb időre elszakadok otthonról, zokogva hívtam fel anyukámat pakolás 2közben, hogy segítsen a pakolásban, és győzzőn meg arról, hogy nincs mindenre szükségem, amit a szobában felhalmoztam (a halom tetején ücsörgő macskát is beleértve). Hamarosan megérkezett a felmentősereg, és sikeresen megoldották a problémát: a fejemben és a szobában is megszüntették a mini-Armageddont. Az öcsém készített rólam egy fotót a MINDEN közepén ülve enyhén neurotikus állapotban, amit pár hónappal később meg is mutatott, és nem tudtam elképzelni, hogy mi miatt voltam annyira ideges.

Tekerjünk előre az időben mostanra: túl vagyok már pár nehéz búcsúzáson, szívszorító öleléseken, és jártam már sok város repterén is az elmúlt időben. Hozzá kellett volna szoknom ahhoz, hogy minden állandóan változik körülöttem, de nem ez a helyzet. Még mindig elönt a pánik, ha arra kell gondolnom, hogy mit vigyek magammal, és mit hagyjak hátra egy-egy alkalommal, amikor a bőröndömet pakolom. Nem tudni mi fog történni a rémálmom, de ezzel egyszerre ez az, ami energiát ad ahhoz, hogy előre haladjak. Az ismeretlen megismeré3se és új dolgok elfedezése – ha ezt mindenkinek kúraszerűen felírnák, lehet, hogy kevesebb boldogtalan lenne a világban.

Van egy nagyon fontos dolog, amit az elmúlt pár évben megtanultam: lehet, hogy néha ott kell hagyni dolgokat, amiket már nem használok, sőt néha olyanokat is, amik közel állnak hozzám, de ha mindezt felrakom egy képzeletbeli mérlegre, azok a dolgok dolgok, amikkel gyarapodtam, és gazdagabb lettem, sokkal nagyobb súlyt nyomnának. Mindenki, akivel találkoztam, az ételek, amiket kiprobáltam, a kihívások, amiket leküzdöttem: cask olyan emlékeket adtak, amiket sosem fogok elfelejteni.

Ez az oka annak, hogy – akármennyire is ijesztő a dolog – mindig lesz egy bőröndöm, hátha jön egy lehetőség, hogy egy új helyen kidobjam belőle a felesleges súlyt és megtöltsem új, izgalmas kincsekkel, amiket útközben találok.

banner_hu

 

 

 

[English]

You might also like: