Beste game muziek covers

De wonderbaarlijke plek dat wij het internet noemen wordt overspoelt door goede muziek, inclusief game muziek en game muziek covers. Je kan eindeloze lijsten vinden van de beste game muziek en je er urenlang mee amuseren. Helaas zijn er ook zo veel fantastische covers die niet in die lijsten staan. Ik zou graag met jullie mijn favoriete 5 game muziek covers delen!

Civilization IV Theme – Peter Hollens & Malukah

Ik zou graag willen starten met twee fantastische acapella artiesten die samenwerkten aan het Civilization IV theme om er iets verbazingwekkend van te maken. Het originele lied zelf won al een heel wat prijzen en werd gemaakt door Christopher Tin. De cover werd gemaakt door alleen de stem met de hulp van enkele percussie intrumenten. De tekst van “Baba Yetu” is de Swahilische vertaling van het “Onze Vader”. Amen!

The legend of Zelda – Zelda medley

Zoals een echte nerd vond ik The Legend of Zelda een fantastisch spel die een heleboel jeugdherinneringen met zich meedroeg. Om eindelijk een van de beste liederen hieruit gecovered te horen door de ongelofelijk getalenteerde Lindsey Stirling was zoals een stukje hemel voor mij. Wat het nog beter maakt is dat zij gekend is voor het spelen van de viool terwijl ze danst, dus neem zeker ook een kijkje naar de videoclip.

Kingdom Hearts – Dearly beloved

Ah, Kingdom Hearts: iets dat echt niet uit deze lijst gelatin kan worden omdat het een van de beste game soundtracks ooit heeft. De muziek van Kingdom Hearts is iets dat je gewoon niet beu kan worden, inclusief de covers van Kyle Landry. Mijn persoonlijke passie voor piano trok me naar zijn kanaal als een mug naar een arm die ’s nachts vanonder de dekens uitsteekt. Hij heeft ongelofelijke vaardigheden op de piano en in het nog mooier maken van originele liederen. Kijk zeker eens naar deze cover, zeker als je evenveel van piano houdt als mij.

Super Mario World – Overworld Theme Acapella

Het is tijd om jullie te introduceren aan Smooth McGroove of hoe sommigen hem noemen: “A capella Jezus”. Hij maakt covers van liederen door alleen zijn stem te gebruiken. Het Jezus gedeelte is vrij duidelijk als je naar zijn video’s kijkt. Ik heb de “Overworld Theme” gelecteerd van Super Mario World, welbekend bij praktisch iedereen!

Battle with Gilgamesh – Final Fantasy V

Als laatste ben ik bijna verplicht om jullie deze cover van “Battle with Gilgamesh” te tonen (gevolgd door “Prelude” en de “Main Theme”) van Final Fantasy V. De cover werd gemaakt door “atokun111kyusyu”, een onbekende die een dinosaurusoveral draagt met een paar felle rode sokken terwijl hij deze cover speelt. Zijn multitaskingtalent is ongelofelijk en zal je verbazen als je hem 4 verschillende muzieklijnen tegelijk ziet spelen.

Als je ook van game covers houdt, laat mij dan weten wat jouw favoriete game cover door te reageren op dit artikel.

banner_nl

[English]

You might also like: