Het lichtfestival in Gent: de plek waar magie gebeurt

♦ Verlichting ♦

Elk jaar houdt het stad Gent in België het fantastisch prachtige lichtfestival: een sprookjesachtige gebeurtenis waarbij alles draait rond licht. Overal staan projectoren klaar om de gebouwen om te toveren in kleurrijke kastelen. Het is het perfecte moment om eens gezellig uit te gaan met je vrienden of zelfs eindelijk eens die ene speciale persoon uit te vragen. Voor koppels en vrienden is er zelfs een brug waar elk koppel (en natuurlijk ook wel de singles) hun eigen breeklichtje aan kunnen hangen. De brug krijgt zo duizenden verschillende kleuren in de naam van de liefde en vriendschap.

EnNl pic1Daarnaast zijn er per locatie verhalen verbonden die ze uitbeelden via lichtprojecties op gebouwen, lichtsculpturen en projecten van studenten. Het festival neemt je met andere woorden mee op een mooie wandelroute naar al de mooiste plekjes in Gent.

Als laatste is er ook de mogenlijkheid om dit festival te beschouwen vanaf het water zelf. Er zijn routes voor boten speciaal voor deze avond die je meenemen op een prachtige tocht door Gent die je nooit zal vergeten.

EnNl pic2

♦ Cultuur ♦

Gent is een cultuurstad die veel te bieden heeft en wil met dit lichtfestival nog meer mensen warm maken om op ontdekking te gaan in deze bruisende stad. Het is een plek waar iedereen zich meteen thuis voelt en waar iedereen altijd vriendelijk is tegen elkaar. Daarnaast zijn er honderden gezellige tavernes en pubs waar je een lekker hapje kan eten of iets kan drinken tot in de vroege uurtjes. Het is een stad die leeft en nooit verveelt: de bruisende stad Gent.

Heb je ook de kriebels om dit festival te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje op hun officiële website.

 

banner_nl[English]

You might also like: