Gentse feesten: het culturele volksfeest

Vandaag neem ik jullie graag mee naar een van mijn favoriete steden die de beste festivals ooit houden: Gent. Als jullie houden van het ontdekken van verschillende culturen, een stapje in de wereld te zetten en nieuwe mensen te ontmoeten, dan moeten jullie zeker eens naar de Gentse feesten gaan.

Dit cultuurfeest dat een van de grootste van Europa is, wordt over de hele stad Gent gehouden met honderden activiteiten in cultuurdansen, wandelingen door de stad Gent, eindeloze podia met concerten van bands, een selectie van wereldwijde keuken, stand up comedians, een circus, tal van markten en nog veel meer. Dit festival staat in teken van zowel de stad Gent en de verschillende culturen die deze ondersteund. Als jullie nog niet verkocht zijn, lees dan zeker vijf redenen waarom jullie absoluut naar de Gentse feesten moeten komen:

♦ Leer de oude volksdansen kennen door mee te doen aan de NL_Ghent2_Intext1initiaties in het mooie Baudelohof.

♦ Ga op verkenning in de stad en leer de geschiedenis kennen door theater, rondleidingen of wandelingen.

♦ Nog nooit Afrikaanse keuken gegeten? Of wat dacht je van Mexicaans? Italiaans? Spaans? Aziatisch? Echte Gentse boerenkost? Je kan het allemaal vinden op de kraampjes op de straten tussen de activiteiten door.

♦ Ben je een echte muziekfanaat? Je kan je verliezen in alle verschillende openluchtconcerten die gratis gegeven worden over heel Gent: in de avond zijn er tot zelfs vijf concerten tegelijk.

♦ Wil je wat meer cultuur opsnuiven? Neem de teletijdsmachine en ga naar het bal van 1900, waar iedereen de oude tijd kan herleven in kostuum, koppeldansen, een gigantisch buffet van verschillende, prachtig versierde cupcakes en het snuiven van cacaopoeder (ja je hoort dit wel!). Nog niet verkocht?

Deze feesten duren 10 dagen en dit jaar beginnen ze op 17 juli tot en met 26 juli. Willen jullie meer informatie? Neem dan even hier een kijkje of bekijk de feesten van vorig jaar in afwachting tot meer informatie van dit jaar.

banner_nl

[English]

You might also like:

1 thought on “Gentse feesten: het culturele volksfeest”

Comments are closed.