Hoe gaming mij talen heeft geleerd

Dit is mijn verhaal over hoe ik talen al spelenderwijs heb geleerd. Letterlijk.

Vaak wordt het leren van een taal aangezien als het dagenlang vertoeven voor een boek en door het volgen van eindeloze lessen, maar dit is zeker en vast niet dé methode voor iedereen. Ik heb mijn talen geleerd door, jawel je hoort het goed, te gamen.

De reis door honderden werelden

Van jongsafaan was ik geïntrigreerd door de werelden van verschillende games: van Pokémon tot Zelda en van Final Fantasy tot Mass Effect.

EnNl intext--Aanvankelijk verstond ik op 5-jarige leeftijd van de vreemde Engelse taal geen woord en kon het evengoed Chinees zijn geweest dat er op mijn kleine gameboyscherm verscheen. Het duurde echter niet lang vooraleer ik basiswoorden en uitdrukkingen beet kreeg door het verhaal te volgen via de animaties.

Trots dat ik mijn eerste zinnen begreep was ik meteen gebiologeerd door verhaal gebaseerde games! Ik dook in een fantasiewereld waar het avontuur op mij wachtte en liet me meeslepen door de fantastische verhalen die de gamingwereld te bieden had.

Tot op heden geloof ik dat dit een super leerschool was aangezien ik hierdoor een voorsprong kreeg op andere kinderen in het secundair onderwijs.

League of Legends

Dit spel krijgt zijn eigen titel, omdat dit de reden is waarom ik nu in Duitsland zit en niet in België, waarom ik heel veel vrienden heb over heel Europa en waarom ik nu nog een extra taal aan het leren ben.

Mijn ervaring begon door de taak van manager op te nemen en een gaming clan te beginnen. Al gauw vond ik de nodige spelers over heel Europa om twee teams te vormen en kon ik beginnen aan een fantastisch avontuur.

Door dit avontuur heb ik een hechte band kunnen opbouwen met mensen van verschillende culturen met verschillende talen. Het is door hen dat ik dagelijks de mogelijkheid had verder te groeien in het spreken van Engels, tot op het punt dat ik meer Engels dan Nederlands praatte.

Zoals hieronder te zien valt op het League of Legends Wereldkampioenschap, is het niet vreemd om nieuwe mensen te ontmoeten.

EnNl intext- Daar stopte het echter niet. Doorheen maanden van samen online te gamen en veel plezier te hebben, heb ik ook blijvende vriendschappen gemaakt met o.a. mensen van Duitsland. De kriebels van deze op te zoeken werden daarom ook steeds groter tot op het punt dat ik een geweldige buitenlandse stage heb aangenomen in de stad Hamburg, bij bab.la.

Al deze fantastische dingen heb ik te wijten aan gaming. Ik geloof niet dat ik zo goed mijn talen en zo veel mensen zou kennen zonder gaming.

banner_nl

 [English]

You might also like:

1 thought on “Hoe gaming mij talen heeft geleerd”

Comments are closed.