Liefdeslied in vele talen

Als je ooit een internationale vriend of vriendin hebt gehad, heb je waarschijnlijk wel wat taalproblemen ondervonden. Gelukkig helpt de liefde enorm bij problemen in de communicatie. Desalniettemin, zou het niet leuk zijn om een liefdeslied in de taal van je geliefde te kunnen zingen? Als een echte Romeo of Juliet kun je natuurlijk een lied met heel veel coupletten uikiezen. Je kunt het ook op de 21ste eeuwse manier doen en gewoon één couplet nemen dat jouw gevoelens het beste verwoordt. De Duitse cabaretier en muzikant Bodo Wartke heeft waarschijnlijk ooit dezelfde problemen meegemaakt, want hij heeft een fantastisch liefdeslied geschreven met coupletten in vele verschillende talen. Jouw taal zit er zeker bij! Bekijk hieronder de video.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.


Deze versie van het lied ‘Liebeslied’ is opgenomen tijdens Das große Kleinkunstfestival 2008 in het theater Die Wühlmäuse in Berlijn. Tijdens dit festival, waar jonge talenten in cabaret, comedy en musical kunnen optreden, won Bodo Wartke de publieksprijs. In de bovenstaande video zingt hij coupletten in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Russisch, Servisch, Latijn , Turks en een Duits accent dat typisch is voor de Berlijnse wijk Kreuzberg. Ieder couplet bestaat uit drie zinnen, waarin een mooie en liefdevolle betekenis wordt verwoordt. In de meeste talen rijmen de coupletten zelfs. Het Nederlandse couplet gaat als volgt:
Ik wil het in alle talen met je delen
Op alle instrumenten voor je spelen, kwelen
Nou weet ik echt, ik hou van jou

Tussen de coupletten maakt hij grappen over verschillende talen, waaronder het Nederlands. Bij de uitdruking ‘Ik hou van jou ‘ wordt het woord ‘hou’ op dezelfde wijze uitgesproken als het Duitse woord ‘hauen’, dat iemand afranselen betekent. Dus pas op wanneer je deze woorden tegen jouw Duitse vriend of vriendin zegt.

Als jouw taal niet in deze video te horen is of als je zelf een liefdeslied wilt componeren met één of meer internationale coupletten, dan kun je de Lovesong Generator gebruiken. Deze componeer machine geeft jou de mogelijkheid om coupletten uit te kiezen, waarmee jij een lied wilt samenstellen. Je kunt kiezen uit vele talen alsmede uit verschillende Duitse en Zwitserse dialecten. Wanneer je klaar bent met jouw liefdeslied, kun je deze downloaden of versturen naar je vriend of vriendin. De mooiste verassing voor jouw geliefde!

[English]

You might also like: