Liften: wat zijn de voordelen?

Het is niet makkelijk om krap bij kas te zitten. Al helemaal niet als het in mei koud en regenachtig is en je wat zon will – een gevaarlijke periode om je zomervakantie te boeken, omdat je het liefste een (dure) all-in-vakantie riching het zuiden boekt.

Gelukkig, geen nood voor degenen die zich geen dure vlucht naar een sjieke vakantiebestemming kunnen veroorloven. Ooit nagedacht om een keer te liften?
Er zijn veel redenen voor om een road trip te kiezen die een beetje af zal wijken van de standaard camping- of strandvakantie. (Liften vereist een aantal voorzorgsmaatregelen, maar met onze tips die je in de volgende blog kunt lezen voorkom je hopelijk lastige situaties!)

1. Het is goedkoop. Je hoeft natuurlijk niet te betalen voor een lift! Je hebt geld nodig voor overnachten, eten en wat je verder nog maar wilt doen, maar zonder reiskosten houd je meer geld over voor andere dingen.

2. Liften is een culureel verantwoorde manier van reizen. Waar brengt je reis je heen? Het zouden ‘gewoon’ Duitsland, Oostenrijk en Hongarije kunnen zijn, maar er is een grote kans dat je onderweg mensen met nog weer andere achtergronden tegenkomt. Je zult een beroep moeten doen op je talenkennis en waarschijnlijk communiceren in pidgin English. Niets creëert meer saamhorigheid dan Knödel met je Oostenrijkse lift eten!

3. De onvoorspelbaarheid! Waar kom je terecht? Zelfs als je een bestemming in gedachte hebt weet je nooit zeker of de juiste lift langskomt. Als je richting Italië wil zou het zomaar kunnen dat een korte omweg door Frankrijk nieuwe mogelijkheden biedt – wie weet beland je in een pittoresk dorpje in zuid-Spanje waar een Belgisch stel je op sleeptouw neemt voordat ze je met wat snacks en het adres van vrienden in Portugal laten gaan…

Heb je ooit gelift? In het geval van niet, heb je er ooit over nagedacht of denk je er niet aan? Blijf Lexiophiles checken voor de volgende blog met do’s en don’ts bij het liften!

[English]

You might also like: