Mijn buitenlandse stage in Hamburg: het einde of een nieuw begin?

NL_Hamburgstuff_nlcoverBegin 2015 had ik de uitdaging aangenomen van drie maanden naar het buitenland te gaan.  Deze maanden heb ik kunnen genieten van een stage bij bab.la in het prachtige Hamburg in Duitsland. Voor deze stage ben ik 621 km verder gaan wonen en alles dat ik ooit gewend was achtergelaten. Het was een grote spong dat ik genomen heb in mijn leven, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Het verhuizen naar een ander land is echter aanvankelijk stresserend – voor de ene meer dan de andere. Voor mij voelde het aan als een sprong in het donker, niet goed wetend waar ik ging belanden, maar uiteindelijk is alles heel goed verlopen.In twee weken keer ik terug naar mijn geliefde familie en vrienden in het Belgenland, maar niet voor blijvend.

Het begin

Het inburgeren in een nieuwe stad en een nieuw land vergt wat tijd en een goede portie verkenning, maar dat gaat altijd hand in hand met heel wat opwinding van het ontdekken van nieuwe dingen, het ontmoeten van heel wat nieuwe mensen en het vinden van een routine helemaal op jouw maat. Als je avontuurlijk bent hoort dit allemaal geen probleem te zijn!

Het verloop

Tijdens mijn verblijf in Hamburg heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen, mensen die ik in het begin eerst zag als een leuke persoon op het werk of in de avondles, maar die uiteindelijk dichte vrienden zijn geworden over verloop van tijd. Samen met hun heb ik het nachtleven ontdekt van Hamburg, zoals de Reeperbahn, verschillende gezellige bars of gewoon het houden van een picknick met al de vrienden ik hier gemaakt heb.

NL_Hamburgstuff_intext

Het einde? Een nieuw begin

Dit is mijn laatste week bij bab.la en de voorlaatste week in Hamburg. Het gaat gepaard met heel wat dubbele gevoelens. Ik ben ongelofelijk blij dat ik hier heel wat dichte vrienden heb kunnen maken waar ik zeker en vast contact mee zal blijven houden, naast de fantastische ervaringen die ik heb kunnen beleven in een bruisende stad zoals Hamburg. Ik ben helemaal verliefd geworden op de stad en heb hier vooral mezelf kunnen ontdekken. Dit is misschien het einde van een onvergetelijke stage, maar dit is nog meer het begin van iets nieuws en uitdagend.

Liefste Hamburg, de afgelopen drie maanden waren fantastisch, dus laten we de tijd samen nog zeker en vast een paar keer verdubbelen!

banner_nl[English]

You might also like: