Nederlandse popmuziek – Deel 1

Mocht je uitgenodigd zijn voor een typisch Nederlands studentenfeest, wees dan niet verbaasd als de DJ veel Nederlandse muziek draait. Vooral studenten houden ervan om hardop Nederlandse nummers mee te zingen, nadat ze een paar biertjes hebben gedronken… Opdat jij met ze mee kunt zingen, zijn hier een paar klassiekers uit de Nederlandse popmuziek die je gewoon moet kennen. Bij sommige nummers staan de songteksten erbij, zodat je jouw Nederlandse zangtalent kunt oefenen :-).

Dromen zijn bedrog
Een enorme hit in het midden van de jaren ´90 was het lied ´Dromen zijn bedrog´ van de Nederlandse zanger Marco borsato. In 1994 stond dit lied wekenlang in de hitlijsten en voor de zanger was dat het begin van een grote carrière.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

Het is een nacht
Een andere grote hit uit het midden vam de jaren ´90 is ´Het is een nacht´ van de zanger Guus Meeuwis en zijn band Vagant. De meest bekende versie van dit lied werd opgenomen tijdens een live concert en daarom hoor je ook het publiek.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

Stil in mij
De Nederlandse band Van Dik Hout scoorde zijn eerste en grootste hit eveneens in het midden van de jaren ´90 met het lied ´Stil in mij´. De onderstaande video is overigens opgenomen op het huwelijksconcert voor het Nederlandse kroonprinsenpaar Willem Alexander en Maxima in 2002.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

[English]

You might also like: