Nederlandse popmuziek – Deel 2

Mocht je uitgenodigd zijn voor een typisch Nederlands studentenfeest, wees dan niet verbaasd als de DJ veel Nederlandse muziek draait. Vooral studenten houden ervan om hardop Nederlandse nummers mee te zingen, nadat ze een paar biertjes hebben gedronken… Opdat jij met ze mee kunt zingen, zijn hier een paar klassiekers uit de Nederlandse popmuziek die je gewoon moet kennen. Bij sommige nummers staan de songteksten erbij, zodat je jouw Nederlandse zangtalent kunt oefenen . Als je deze liedjes leuk vindt, vindt je nog meer Nederlande popmuziek in Nederlandse popmuziek – Deel 1.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

Aan de Kust
Het lied ´Aan de kust´ is geschreven en uitgevoerd door de Nederlandse band Bløf. De band komt uit Zeeland, een provincie in het zuidwesten van Nederland. Deze provincie is beroemd voor haar eindeloze stranden langs de Noordzeekust, de duinen en het wijde landschap. Dit lied gaat over het Zeeuwse leven en het landschap en werd daardoor het inofficiële volkslied van Zeeland.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

Zij gelooft in mij
´Zij gelooft in mij´ is een levenslied van de meest bekende Nederlandse volkszanger André Hazes. Hij overleed in 2004 na een kort en vrij wild leven. Veel van zijn liederen zijn inmiddels klassiekers en ze worden vaak rond voetbalwedstrijden gespeeld.

Mocht de onderstaande video niet werken, klik dan hier.

[English]

You might also like: