Plekken om te bezoeken in de MENA regio

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is niet het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika gevaarlijk oorlogsgebied, waar onschuldige reizigers het risico lopen ontvoerd te worden door Jihadisten zodra ze een voet buiten de luchthaven zetten. Ik werd verliefd op het gebied toen ik in 2009 Marokko bezocht, en ben sindsdien regelmatig terug geweest. Dit zijn mijn persoonlijke aanbevelingen voor degenen die de mooie cultuur en geschiedenis van de Arabische wereld op een veilige manier willen beleven:  

Oman

Oman, de parel van de Golf, is nog onontdekt door het massatoerisme. Mooie woestijnen, adembenemende wadis en eeuwenoude kastelen, de diversiteit van Oman zal zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten betoveren. De Omanis, veelal beschouwd als de vriendelijkste Golf Arabieren, zullen je verbazen met hun gastvrijheid. Omdat de Arabische Lente de Golf vrijwel links heeft laten liggen kun je met een gerust hart een ticket naar Oman boeken!

EnNl_Places to visit in the MENA area_intext1

Jordanië

Het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië hoort op de to do-lijst van elke reiziger om twee redenen: Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld, en Petra, de uit rotsen gehouwen stad, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Ondanks dat het grenst aan Syrië, Israël en Libanon wordt Jordanië veelal beschouwd als het veiligste land in het Midden-Oosten. Een pro-westerse baken van stabiliteit in een veelbewogen regio.

EnNl_Places to visit in the MENA area_intext2

Marokko

De exotische wonderen van Marrakesh zijn bekend, maar wist je dat Marrakesh slechts één van de zes koningssteden is? De oude Romeinse en Islamitische plaatsen en de diverse landschappen (stranden, bergen en woestijnen) trekken miljoenen toeristen elk jaar. En met een goede reden: Marokko heeft iets te bieden voor elk soort toerist, bijvoorbeeld strandtoerisme, avontuurtoerisme, cultureel toerisme en historisch toerisme. Het enige gevaar waarmee je hier misschien geconfronteerd wordt is moeten communiceren met handen en voeten: Marokko’s tweede taal is Frans in plaats van Engels!

EnNl_Places to visit in the MENA area_intext3

Verenigde Arabische Emiraten

De glitter en glamour van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is eindeloos fascinerend! Kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom, de hoogste toren ter wereld en het enige zevensterrenhotel ter wereld: Dubai heeft het allemaal. Moet ik ook de luxe gelimiteerde edities auto’s en de mannen in dishdasha vermelden? Ja, ik ben fan..

EnNl_Places to visit in the MENA area_intext4

banner_nl

[English]

You might also like: