Stapje achteruit en de vingers in de oren, het is Oerknaldag

Eindelijk een feestdag voor atheïsten. Na feestdagen zoals Kerst, waar Christenen het begin van hun tijd vieren, hebben nu ook atheïsten een dag om de theorie van de oerknal te vieren, deze vond trouwens ongeveer 13.699.999.999 jaar geleden. En dan moet je mij niet vragen hoe lang dat is, ik doe taal, geen nummers. Het is gewoon héél lang geleden.

Het is allemaal begonnen in Nederland waar een psycholoog tijdens Kerst van 2011 realiseerde dat het tijd werd dat er een dag kwam om het begin van de aarde te vieren. Deze dag zal gevierd worden op de eerste dag van de lente (21 Maart). De gedachte achter deze dag is om ‘het begin van alles en alles wat daarop gevolgd is’ te herdenken en om stil te staan bij de ‘triomf van de vrije en onderzoekende geest’.

Om er zeker van te zijn dat het internationaal gezien op dezelfde manier wordt gevierd zijn er een aantal dingen die je moet doen:

  • Je kan dragen wat je wilt, het is je vrije dag. Toch denk ik dat het het beste is om je ‘hot’ te kleden, zoals de oerknal.
  • BALLONNEN, die zijn altijd leuk. Waarom niet? En met een beetje fantasie zou je het zelfs kunnen zien als een visualisatie van het universum.
  • Laat je hersenen de vrije loop, creëer iets nieuws, het liefste in een groep. Maak een beeld, een schilderij of maak een lied.
  • Party time! Bij een feestje hoort alcohol en oerknaldag is niet compleet zonder z’n eigen drankje. Het is een shot en heet Bang! en bestaat uit 2/3 Wodka, 1/3 Sambuca en 7 drupjes tabasco, wat de oerknal moet voorstellen.
  • En om de dag af te sluiten, waarom zouden we onszelf niet voortplanten? Of gewoon even oefenen? Het heet niet voor niks Oerknaldag.

Deze dag is nog niet echt een ding, maar zou het niet tof zijn als dat wel het geval was?

[English]

You might also like: