To pee or not to pee: de Nederlandse verjaardagskalender

Er is over het algemeen voor iedereen jaarlijks op z’n minst een belangrijke dag, de verjaardag. Nederlanders denken hier niks anders over. Naast het feit dat onze eigen verjaardag heel belangrijk is, vinden we die van een ander vaak net zo belangrijk. Het is daarom ook best schaamtelijk als je de verjaardag van een familielid, vriend, of buurman vergeet. Hoewel het tegenwoordig allemaal best makkelijk is om verjaardagen te onthouden met social networks zoals Facebook, hebben wij toch een redelijk innovatieve manier gevonden om deze verjaardagen allemaal te onthouden; de verjaardagskalender.

800px-February_calendar

Nou hoor ik je denken; de verjaardagskalender is toch niet specifiek nederlands? En dan klopt, het is dan ook niet het product zelf dat interessant is. Het is de locatie waarop deze kalender zich bevind. Het is natuurlijk de meest logische plaats om een kalender te hangen, ja hoor, wij Nederlanders hebben onze verjaardagskalender op de wc. Hierdoor kunnen we heel makkelijk zien wie wanneer jarig is en ondertussen rustig ons ding doen. De bonus is dat deze kalenders vaak alleen voor verjaardagen is en eeuwig mee kan, wat betekent dat hij jaar in jaar uit in de wc kan hangen totdat je hem vervangt om dat sommige mensen het plekje op je kalender gewoon niet meer waard zijn.

Je moet wel voorzichtig zijn wanneer je het huis van een Nederlander bezoekt, zet nooit, maar dan ook nooit, je eigen naam op de kalender. Dit wordt als zeer beledigend beschouwd. In plaats daarvan kan je even een moment nemen om te beseffen dat je misschien niet zo close bent met diegene als je dacht.

[English]

You might also like: