Top bestemmingen om te bezoeken in België (Vlaanderen)

België is een land met vele culturen, vele verschillende talen en vol met allerlei delicatessen over het hele land. Vandaag zal ik jullie proberen te overtuigen van een bezoekje aan België te brengen door het te hebben over enkele van de meest mooie bestemmingen in België, meer specifiek Vlaanderen.

NL_TopBelgiumPlaces_intext2Brugge

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen en is een fantastische historische stad. Sinds 2000 werd Brugge zelfs gedoopt tot deel van het UNESCO Werelderfgoed, dus als je zin hebt om terug te gaan in de tijd en een historische wandeling te houden, is Brugge de perfecte plek voor jou. Bovendien is Brugge vol met kleine, gezellige caféetjes voor als je een van de Belgische bieren wilt proeven.

Deze historische stad biedt ook het hele mooie ‘Minnewater Park’ aan, of in het Engels ‘The lake of Love’ in het zuiden van de stad. Dit meer heeft als geschiedenis het tragische liefdesverhaal van Minna en haar liefde voor de soldaat Stromberg. Door het verhaal gelooft men dat als je over de brug van het meer wandelt met jouw partner, dat je voor elkaar eeuwige liefde zal ervaren.

NL_TopBelgiumPlaces_intext1Vlaamse kustlijn

Als je ooit de kans krijgt van naar Vlaanderen te gaan, dan moet je zeker eens de Vlaamse kustlijn bezoeken. Het is heel sterk in trek bij toeristen van over de hele wereld en er zijn letterlijk duizenden activiteiten overal aan de kustlijn. Buiten dit heeft het ook een van de beste kusten van heel Europa: de kustlijn bestaat enkel uit zand en is heel wijd en breed. Dit maakt het een perfecte plek om een mooie plek te zoeken in de zomer en te genieten van de zon zonder dat je door iedere voorbijganger gestoord wordt.

Naast dit verhuizen de Vlaamse radiostations elke zomer naar de kust, gelocaliseerd op de dijk en altijd in het gezelschap van hun eigen cocktail bars. Met andere woorden, de zomer is altijd veel feesten met goede muziek op de kusten!

NL_TopBelgiumPlaces_intext3Gent

Zoals eerder gezegd in mijn vorige artikelen is Gent een plek waar ik verliefd op ben geworden, omdat het een stad is dat nooit verveeld. Het houdt fantastische festivals zoals ‘De Gentse Feesten’ en ‘Het Lichtfestival’ zoals ik in mijn eerdere artikelen had besproken. Als je graag meer hierover wil weten en over de mooie stad Gent, lees dan zeker eens die artikelen.

Antwerpen

Antwerpen heeft een van de grootste winkelstraten in heel België. Vooral de meest bekende straat ‘de Meir’ is zeer populair, maar tegelijkertijd ook zeer duur. Je moet je echter geen zorgen maken, want de winkelstraten bieden winkels aan in alle kleuren en geuren, verschillende groottes en verschillende prijscategorieën. De chicste plek waar je kan winkelen is echter de ‘Antwerpse Stadsfeestzaal’. Het heeft 40 winkels over vier verschillende verdiepen in het hartje van Antwerpen. Geniet van deze winkelervaring in de prachtige feestzaal die bestaat uit zowel historische als moderne architectuur.

banner_nl

 [English]

You might also like: