Verhuizen naar het buitenland: uitdaging aanvaard!

Het verhuizen naar een andere stad kan een grote stap zijn in je leven, maar wat als die stad dan ook nog eens in een ander land ligt en waar ze een taal spreken die jij niet spreekt? Voor velen is zo een aanpassing heel groot en voor mij was dit niet veel anders, maar gelukkig heb ik snel kunnen wennen en geef ik jullie enkele tips mee om die aanpassing zo leuk mogelijk te maken!

Cultuur

Dompel je onder in de cultuur en levensstijl van je nieuwe stad en land. Dit heb ik gedaan door op zoek te gaan naar activiteiten die ik in de avond kan doen en mij sterk interesseerden. Via een vriend ben ik doorverwezen geweest naar een samba band waar ik ten volle heb kunnen genieten (en meespelen) van de muziek en veel mensen heb leren kennen. Op deze manier creëer je een sneeuwbaleffect van mensen die je uitvragen om nieuwe dingen te gaan doen.

EnNLintext1

Taal

Om een nieuwe taal te leren bestaat er op zich niets beter dan je volledig onder te dompelen in die nieuwe taal. In het begin gaat alles nog heel stroef, maar van zodra dat je een taal dagelijks begint te horen verschiet je van hoe snel je nieuwe dingen oppikt.

Een taal is ook veel durven in het begin: je moet niet bang zijn om fouten te maken als je de nieuwe taal wilt leren, de mensen zullen je toch helpen en corrigeren als je fout bent. Daarnaast geeft er niets zo veel voldoening bij het leren van een taal als het vragen naar de weg en ook effectief verstaan worden!

Durven!

Een laatste belangrijke tip dat ik jullie zeker wil meegeven is: durf eens iets nieuws. Het lijkt vaak aanlokkelijk om binnen te blijven zitten en nogmaals een marathon van “How I Met Your Mother” te houden, maar weet dat er buiten zo veel spannende dingen gebeuren. Neem elk aanbod voor naar buiten te gaan aan, zet een warme glimlach op en verken een nieuwe wereld en ontdek nieuwe dingen, alleen of samen met vrienden!

banner_nl

[English]

You might also like: