Vreugde en Verdriet, altijd samen

NL Mentality cover ENNederland staat bekend voor hun gekkigheid tijdens Koningsdag en tijdens wedstrijden van Oranje, genoemd na onze nationale kleur, onze vlag is rood-wit-blauw, maar waar komt oranje nou precies vandaan? Lees het in een van onze andere artikelen.

Maar we zijn niet alleen samen in goede tijden. Als Nederlandse moet ik toegeven dat ik echt trots ben op hoe mijn land het de laatste anderhalve week heeft gedaan. Donderdag 17 Juli zal voor altijd een donkere dag in onze geschiedenis blijven, omdat we die dag 196 burgers zijn verloren in vlucht MH17. Mensen op weg naar hun vakantiebestemming of een werkopdracht. Hiernaast waren er ook nog ongeveer 100 mensen van andere nationaliteiten die we ook niet mogen vergeten. Het was allemaal enorm tragisch en dat laat ik dan ook graag in het midden. Waar ik op wil focussen is hoe het voelde voor de samenleving, en aangezien ik niet voor iedereen kan spreken, spreek ik voor mezelf als ik zeg dat het als een grote warme knuffel aanvoelde. Ik woon in Hamburg in Duitsland, maar het voelde toch alsof ik tussen alle Nederlanders aan het rouwen was om de verloren levens. Op woensdag 23 juli hadden we in Nederland een Dag van Nationale Rouw. Vlaggen gingen halfstok, radiostations hadden een aangepast programma met gepaste muziek, geen reclames en waren er om het land te steunen, ook televisie was aangepast en toen de slachtoffers om 16.00 uur landden in Nederland was er in het hele land een minuut stilte.

Dit is een voorbeeld van een land dat een natie is, waar de taal die je deelt en het paspoort dat je hebt je geen natie maakt, maar juist de steun die je elkaar geeft in goede en slechte tijden en een connectie met elkaar voelt.

[English]

You might also like: