Waarom Engeland er eigenlijk nooit echt bij hoorde

Engeland is/was dan misschien wel lid van deEuropese Unie, maar moest altijd alles nét even anders doen

Op 24 juni 2016, ook wel in de Engelse volksmond “Independence Day” genoemd, was het dan eindelijk zover: de Engelsen kozen ervoor om uit het EU-huwelijksbootje te stappen. Eigenlijk heeft het eiland er nooit echt bij gehoord. Hier de redenen op een rijtje waarom de Brexit eigenlijk te voorspellen was.

1. Het is een eiland en hoort daarom niet bij het Europese vasteland!

intext 1.1

2. Feitje: Winston Churchill pleitte na WOII voor een verenigd Europa, maar zonder deelname van Engeland!

intext 1

3. Totdat de fish & chips-eters in 1973 opeens besloten wél de club te joinen, om een decennium later te gaan zeuren over geld. “We want our money back” getuigt niet echt van een teamspirit. Kennen wij haar nog? Thanks Mags!

intext 2

4. De Engelsmannen wilden wel meedoen, maar wel met de eigen munt blijven betalen. Natuurlijk hartstikke irritant voor de rest van Europa. Maar echt niet dat daarmee rekening wordt gehouden. Wanneer je dacht gezellig een weekendje Londen te doen, moest je eerst euro´s inwisselen voor ponden. Als dat nog niet tot ergernis leidde, was het dan wel het feit dat alles 3 keer duurder werd!

intext 3

5. Terwijl de rest van Europa zich wel netjes aan de regels houdt en rechts rijdt, moeten die Engelsen weer zo nodig links rijden. Consequentie: op dezelfde weghelft rijden kan leiden tot een botsing.

intext 4

6. Engeland speelde al die tijd een dubbel spel. Na een eeuwenoude liefdesrelatie met de Verenigde Staten, voelde Engeland de vonk niet meer. Ze waren al zoooo lang samen dat deze eens iets anders wilden proberen. Alleen de affaire met Europa was toch niet helemaal wat Engeland zocht. “Lieve States, neem me alsjeblieft terug. Ik zal nooit meer vreemdgaan!”

via GIPHY

banner_nl[English]

You might also like: