Waarom raken mensen toch zo verstrikt in TV-series?

Dat vertel ik je graag. Ik ben zelf een groot fan (fangirl) van deze series en ik ben er trots op. De reden om te beginnen is vaak heel simpel; Je komt een show tegen die je interesse heeft en je hebt gewoon zin om iets nieuws en spannends te beginnen, of misschien heeft een vriend(in) je overgehaalt om er mee te beginnen. Dat is vaak hoe het werkt. Na een poosje realiseer je dat het eigenlijk heel chill is elke week de verhalen van je favoriete persoonlijkheden te volgen, dus je blijft kijken. Het moment dat je realiseert dat je meer tijd hebt [Let goed op, hier ga je je sociale leven verliezen], ga je op zoek naar meer shows die binnen je interesses passen. Zodoende raak je gehecht aan een verhaallijn, een bepaald karakter of een speciale chemie tussen twee karakters (deze zijn het best).

NL TVshows coverIk zelf volg 22 series, die eigenlijk allemaal afkomstig zijn van de Amerikaanse broadcast netwerken. Ze zijn me allemaal even dierbaar op hun eigen manier. Hoewel ik echt geniet van deze series, merk ik ook dat het mij enorm heeft geholpen bij het verbeteren van mijn Engels. Het kijken van deze Amerikaanse series (en niet kunnen leven als je niet up-to-date bent), maakt het niet altijd mogelijk om deze series te kijken met ondertiteling. Vooral als Nederlander zijnde is het bijna onmogelijk om je series met ondertiteling te krijgen, de Spaanse, Italiaanse of Duitse zijn vaak redelijk snel beschikbaar, maar zo lang wachten moet uberhaupt niet kunnen (anders ben je ook geen echte fan). Maar het feit dat er geen ondertiteling is dwingt je tot het echt goed luisteren naar wat er gezegd wordt en ook al heb je het de eerste keer misschien niet helemaal door, het moet geen straf zijn om een aflevering nog een keer te kijken. Na een tijdje ben je gewend aan de termen en aan een bepaald accent dat misschien anders is dan wat je gewend bent.

Het zijn van een ware fan, maakt dat ik het deze 2/3 weken heel moeilijk heb. Alle series zijn tot een einde gekomen of komen nog tot een einde, waarna ze pas weer verder gaan in September of Oktober. Het is hartverscheurend. Vooral met mogelijke dodelijke slachtoffers, wat inhoud dat de uikomst van een scene pas duidelijk wordt bij het nieuwe begin in September. Dus je weet niet of een karakter is overleden of niet. Verschrikkelijk.

Als je een ware fan bent zoals mij en je up-to-date wil blijven over deze zogenoemde May Sweeps, moet je deze geweldige website even checken. Het geeft een overzicht van wat is gebeurd en wat nog gaat komen in dit jaar’s seizoensfinales. [SPOILER ALERT] Deze website geeft informatie die je misschien niet wilt weten zonder de afleveringen te hebben gezien. Veel succes en sterkte voor alle fans! Hou je taai!

[English]

You might also like: