Word je door Frans romantischer en Italiaans passioneler?

Wil je graag wat van dat Brits individualisme of van die Italiaanse furie die je bij die personages in buitenlandse films ziet? Wel, dat kan! Ik heb onlangs een artikel gelezen waarin stond dat de taal die je spreekt een grote invloed uitoefent op je identiteit. Vanaf we een andere taal beginnen spreken, nemen we een nieuwe identiteit aan die past bij die taal. Meertalige mensen bijvoorbeeld hebben een ander karakter naargelang de taal die ze spreken. Iemand met een Duits-Italiaanse achtergrond is veel energieker en socialer als hij Italiaans spreekt dan als hij Duits spreekt. Taal is nauw verbonden met een cultuur en daarom is het logisch dat date en invloed heeft op onze manier van spreken.

Wat denk ik hierover? Wel, ik woon sinds een aantal maanden in Duitsland en kan niet zeggen dat het Duits een nieuwe identiteit in mij heeft opgeflakkerd. Ook als ik Frans spreek, ben ik nog hopeloos op zoek naar de Jane Austen in mij.

Als ik terugkijk op mijn tijd in Hamburg, kan ik toch met zekerheid zeggen dat mijn karakter en identiteit zeker veranderd is en meer kleurrijk is geworden doordat ik hier in aanraking kwam met allemaal verschillende nationaliteiten.

NL_Does French make you more romantic_intext1Ben je nieuwsgierig geworden? Wel, dit is wat ik leerde van mijn buitenlandse medewerkers en vrienden:

– Mijn Russische vriendin heeft me geleerd om onafhankelijk en sterk te zijn.

– Mijn Amerikaanse vrienden hebben me geleerd om vriendelijk te zijn tegen iedereen en te lichen wanneer je kan.

– Het mag dan wel een cliché zijn, maar mijn Italiaanse medewerkster heeft me getoond hoe je gepassioneerd over iets kan zijn, zelfs als het ‘maar’ werk is

– Mijn Poolse medewerkers leerden me om assertief te zijn.

– Mijn Duitse vrienden leerden me om te doen wat je graag doet en wil doen.

– Wat mijn Aziatische vrienden betreft: Ze hebben me enorm veel geleerd, maar vooral hun liefde voor eten is mij bijgebleven. Ik heb sommige gerechten geprobeerd, en ik heb er sommige goed gevonden.

Maar het belangrijkste dat iedereen mij geleerd heeft is het volgende: het maakt niet uit hoe verschillend je bent, er is altijd één plaats, één verhaal, één passie die je verbindt.

banner_nl[English]

You might also like: