5 kreative tips som vil bedre språkferdighetene dine

Det er vår, og for mange betyr dette eksamens- og søknadstid for videregående, universitet og høyskole. Har du en IELTS- eller TOEFL-eksamen neste uke? Eller er du rett og slett lei av lærebøker og kjedelige spansktimer? Her er 5 tips til deg som vil plukke opp et nytt språk raskt på en morsom og kreativ måte!

1. Opprett et språktandem med noen! Kanskje du har en fransktalende venn som ønsker å lære tysk fra deg mens du trenger å friske opp din excusez-moi? Møt hverandre en gang i uken for en tur, matlaging eller bare en prat. Engelsk er ikke lov! Med mindre du har en engelsk tandem med noen da… Dette er en fin måte å lære på samtidig som du kanskje blir bedre kjent med både språket og vennen. Dersom du ikke har en venn noen med briljante russiskferdigheter, spør en du ikke kjenner! Jeg har sett flere tandemforespørsler hengende på treningssenteret og matbutikken. Kanskje du møter ditt livs store kjærlighet mens du først er i gang?

2. Les mote-, fitness-, eller musikkmagasiner på språket du må terpe. Livsstilsblader er fullpakket med illustrasjoner og korte tekster. Dette gjør at lesing av blader er en flott måte å lære uformelt vokabular på uten at du må anstrenge deg veldig. I de fleste land er magasiner som Cosmopolitan, Shape Up og Rolling Stone tilgjengelig på språk som spansk, russisk, tysk og italiensk.

3. Lag deg selv en konto på Twitter. Ja, jeg mener det! Uttallige språkressurser har egne twitter-kontoer der de tvitrer alt fra dagens ord med tilhørende oversettelser til artikler og nyttige språktips. Selv følger jeg flere japanske språkressurser og merker godt at tingene jeg ”lærer på twitter” sitter lenge. Dette er kanskje ikke en supereffektiv læringsmetode, men gjør i det minste prokrastineringstiden litt mer nyttig 😉

4. Dette tipset kan virke fullstendig absurd for dere som er vant med norsk TV og underholdningsbransje, men det er faktisk ikke helt absurd. Du er sikkert kjent med at tv-serier og filmer i mange land fortsatt dubbes? Helt forferdelig, tenker mange inkludert meg selv. Underteksting er jo en av grunnene til at engelskkunnskapene er høyere i nordiske land. Dersom du likevel kan tåle Freinds på spansk, finn en spansk stream eller sjekk språkalternativene på de gamle DVD-boksene du har liggende. Ja! Det er irriterende, men mer nytteverdig enn Idol

5. Det siste tips kan nok regnes som et gammelt triks, men likevel er det så nyttig og lett. Endre språkinnstillingene på Facebook, Iphone og nettleser! Hjernen din har allerede lært hvor du skal klikke for å oppdatere newsfeeden. Når du endrer språkinnstillingene lærer du et par ekstra ord mens du er tagger venner og oppretter arrangementer! Dette gjelder for de fleste sosiale medier. Twitter ber meg for eksempel konstant om å endre språkinnstillinger til tysk ettersom jeg bor I hamburg. I går ga jeg etter og trykket ”Ja, Ich kann Deutsch sprechen”.

Forhåpentligvis inspirerer disse tipsene deg til å krydre språklæringen litt! Når du gjør små endringer og utfordrer deg selv utenfor klasserommets fire vegger, bygger du opp motivasjonen samtidig som læringen føles mindre anstrengende enn vanlig språkundervisning.
Lykke til, og del gjerne dine erfaringer og tips med oss. Vi vil gjerne høre dem 😀

[English]

You might also like: