Bokstavelig talte vinnere av 2012

Å arbeide i en ordbok handler om ord (selvsagt). Siden vi er elsker språk her i bab.la, ville jeg sjekke ut om de vinnende ordene i 2012 virkelig var verdige sin tittel. Og de er alle verdig, men her er fem av de like bokstavelige andreplassene!

1. Det første ordet på listen kan ikke være mer opplagt for oss enn andreplassen i The Oxford Dictioarys kåring av årets ord, “Eurogeddon”. “Eurogeddon” er et ordspill etter uttrykket “Armageddon”, som refererer til verdens undergang, og med dette ordspillet til Eurokrisen. En veldig bokstavelig andreplass, som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

2. En annen bokstavelig andreplass går til Nokia Lumia. Hvorfor? Fordi Nokias nye smarttelefon kan oversettes til prostitusjon på spansk slang, noe som er uheldig … Heldigvis har Lumianavnet sin opprinnelse fra flertallsformen av det finske ordet Lumi som betyr snø på finsk.

3. Andreplassen for det styggeste engelske ordet “pregnant”, målt av vår Most Beautiful word Kalkulator, går til “replikasjonsgaffel”.

4. Ord søkes ikka kun opp i ordbøker! Hashtags er ord eller setninger merket med symbolet “#”, en form for tagging av metadata. Og årets verdige nummer to etter det mest taggede ordet, #moscow, er #arsenal. Jeg gjetter denne taggen refererer til Footballklubben Arsenal i engelske Premier League? Helt ærlig trodde jeg at #YOLO eller #WTF skulle stikke av med denne prisen, men Twitter tiltrekker seg åpenbart fotballfans også.

5. Og sist men ikke minst til noen av de mest talte ordene i 2012. Dessverre ser det ut til å være setningen: ” Hey, I just met you, and this is crazy, but here’s my number,
so call me, maybe?” Overraskende nok, vinner ikke sangen denne kategorien. Carly med Call Me Maybe er den bokstavelige vinneren først etter Gotye med Somebody that I used to know! Ikke at det er særlig viktig, ettersom begge disse sangene ser ut til å være fast på manges hjernerDette er bare noen få bokstavelige vinnerne fra året som har gått. Kjenner du til noen andre? Del dem med oss, vil vi gjerne få oss en god latter 😀


[English]

You might also like: