Hvordan skrive en klikkvinnende artikkel: fem tips SEX

Klikkludder som jeg er, har jeg lest en god del artikler om hvordan man skriver webinnhold som genererer mye trafikk, og rådene er utallige:  ”gjør det kort”, ”presenter det viktigste innholdet først”, ”frisk opp tittelen”, ”bruk lenker” osv. Det jeg derimot har kommet frem til, er at det kun er én ting man må huske på når man skriver populære artikler for nett:

Lat som at du skriver  for en mentalt utfordret hyperseksuell med
konsentrasjonsevnen til en fireåring.

 

Hvis tipset over ikke er konkret nok for deg, her er noen spesifikke teknikker du kan ta i bruk:

  1. Bruk ordet ”sex” i tittelen. Hvis artikkelen ikke handler om sex, er du nødt til å endre innholdet. Hvis dette ikke er mulig, bør du vurdere om artikkelen er verdt å publisere i det hele tatt. Eller bare putt “sex” i tittelen uansett. 
  1. Paragrafer = ParaZZZZzzz. Del artikkelen inn i bittesmå deler. Hvis din gjennomsnittsleseren hadde hatt lyst til å lese store blokker med tekst, hadde han kjøpt seg en avis eller tatt seg en tur på biblioteket , noe som sikkert hadde vært bra for ham, men dette er irrelevant. Lange paragrafer vil skremme bort leseren. Hvis du derimot presenterer artikkelen som en liste (Fem tips til …, Tre måter …, 7 trinn til … osv.), vil ikke leseren bare klikke seg inn på, men også muligens lese artikkelen. Muligens.
  1. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, FOR MYE. Med tanke på den mentale kapasiteten og tålmodigheten til den gjennomsnittlige leseren, bør du begrense lister til 7 elementer. Med mindre det handler om sex, selvfølgelig (f.eks. 15 måter å ha sex på i et flytoalett: OK. 15 måter å bøye et finsk substantiv på: ikke OK).
  1. Inkluder bilder. Å lese er utmattende, og ikke noe gjennomsnittsleseren nødvendigvis  setter pris på. Derfor bør du tilby noe lett underholdning han kan hvile øyene på, innimellom de sekundlange (følt lengde: evige) leseøktene, for eksempel i form av bilder. Dog, pass på at bildene ikke er for fascinerende. Hvis artikkelen inneholder et bilde av f.eks. en søt liten pusekatt, er det fare for at leseren ikke får lest et eneste ord.
  1. Kom til poenget. For å få mange klikk, er du avhengig av at leserne dine setter så stor pris på artikkelen at de deler den på sosiale medier. Men la oss ikke være naive: den gjennomsnittlige leseren kommer sannsynligvis ikke til å lese artikkelen din ferdig i det hele tatt. Dette betyr ikke at vedkommende ikke kommer til å dele artikkelen på Twitter eller Facebook, det betyr bare at du må overbevise ham litt raskere. Derfor kan det være lurt å ha følgende oppsett i tankene når du komponerer artikkelen din:

Spenstig tittel SEX

Kom du faktisk helt hit? Herregud, hvis du er så keen på å lese, kjøp deg en avis eller noe. 

[English]

You might also like: