Fire måter å lære et språk raskt på

  1. Eksponering. Hør lødbøker, les bøker og se film på språket du ønsker å lære, helst med undertitler på målspråket. Når enn du kan, så mye du kan. Selv om du ikke forstår noe som helst i begynnelsen, er du etter hvert nødt til å plukke opp et ord eller to.
  2. Språkkurs. Meld deg på språkkursk, og enda viktigere: gå på dem! Vær aktiv. Gjør lekser. Du kan komme langt bare med å se film eller lese bøker, men noe teori er ikke til å unngå, og teoretiske oppgaver er dessuten et ypperlig supplement til eksponering.
  3. Musikk. Hør musikk på språket du ønsker å lære, print ut teksten og oversett den. Repeat-knappen kan gjøre underverker for læringsprosessen. Det er enkelt å lære seg en tekst dersom den er akkompagnert av en melodi, og hvis du i tillegg vet hva ordene betyr, skal du ikke se bort fra at du lærer deg noe grammatikk! Å høre de samme sangene om og om igjen kan dessuten være en ypperlig måte å lære rett uttale på.
  4. Tandem. Finn en tandempartner via et språkinstitutt eller gjennom internasjonale nettsamfunn, som for eksempel Couchsurfing eller Internations. Ha tandemtreff jevnlig og sett snakkeapparatet i sving!
  5. Snakk. Jo fortere du blir komfortabel med å høres ut som en idiot, desto fortere vil du slutte å høres ut som en. Ikke vær sjenert! Snakk så mye du bare kan. Ja, du vil muligens høres teit ut i starten, og det er mulig folk kommer til å le av språkfeilene dine, men hva så? Det er helt opp til deg hvor lenge du vil denne perioden skal vare. Dessuten, selv om du kanskje høres ut som en idiot, kommer andre til å synes du er dødskul på grunn av selvtillliten din!

Så, hva venter du på? Sett i gang og lær!

[English]

You might also like: