For sexy for YouTube?

I desember 2006 skrev Time Magazine: “YouTube is to video browsing what a Wal-Mart Supercenter is to shopping: everything is there, and all you have to do is walk in the door.”

Har du hørt om, eller opplevd flagging? “Flaggfunksjonen” er laget av YouTube for å gjøre det lettere med overvåking av publisert innhold. Flagging er ment for å forhindre videoer med upassende innhold. Med upassende mener YouTube vold, trakassering og “naken kropp”. På mange måter er dette en god funksjon laget av nettstedet, men det kan også føre til fjerning av feil innhold.

Finn det du liker
Et veldig godt spørsmål stilt i YouTubes retningslinjer er: “hvorfor skal du se på videoer du ikke liker?”. Ja, hvorfor skal vi det egentlig?

Lady Gagas video, “Born This Way”, er en av mange musikkvideoer som inneholder mye kropp, grafsing og annet “mistenkelig” materiale. Ville du flagget en slik video? Psychetruth er en kanal med instruksjonsvideoer for massasje som også inneholder mye kropp. Hva er mest upassende? Lady Gaga? Massasje? Ville du flagget noen av disse? Faktisk er massasjevideoene til Psychetruth oftere fjernet enn undertøy-musikk-videoer som simulerer sex. Merkelig spør du meg …

Personlig ville jeg ikke flagget noen av disse videoene, fordi jeg ikke tenker på menneskekroppen som spesielt upassende. Jeg ser ikke nødvendigvis på verken det ene eller det andre, men det forstyrrer meg ikke at disse videoene ligger på YouTube. Jeg synes derimot at det er skammelig dersom musikkvideoer og instruksjonsvideoer blir fjernet fordi hissigpropper flagger alt de kommer over. Noen kanaler må faktisk omdirigere sine følgere til uavhengige nettsteder som resultat av flagging. Flagging kan føre til suspensjon fra YouTube, og det ville vært synd hvis dette skjedde av feil grunn. Så vær så snill, ikke se på noe du ikke liker, og ikke flagg innhold som ikke passer for deg.

Konklusjon: alt finnes ikke på YouTube.

Ha en fin dag 😀

[English]

You might also like: