Krydder forlenger livet!

Er du lei av å spise den samme pasta-pesto-middagen idag igjen? Har du gått tom for ideer eller kanskje du ikke eier et fnugg inspirasjon? Kan det tenkes at kjøkkenskapene dine er helt tomme, mens frysern er full av frossenpizza? Her følger noen tips som kan gjøre hverdagen til en rikere kulinarisk opplevelse!

Fra take-away til “do it your way”
Fått nok av panini, bolle og Narvesen-pølse? Da er det på tide å lære seg enkle måter å gjøre det billigere for lommeboka og bedre for magen på. Hva med en smakfull couscoussalat full av grønnsaker og smak? Det er kjempe enkelt, og kan forberedes av en hver bensinstasjonvenn. Hakk litt grønnsaker, kok couscous og bland sammen i en skål. Du kan for eksempel bruke tomat, agurk og rødløk, tilsette litt curry i couscousen og smakssette med salt og pepper. Nam.

Fra pasta med pesto til fest i pastan!
Har du tenkt på at ved å bytte ut 1/3 av pastaen med grønnsaker som tomat, løk og hvitløk, kan du ikke bare få i deg et sunnere måltid, men også oppleve middagen som mye mer smakfull? Det er vannvittig enkelt og krever ikke stort annet enn kniv og fjøl (i tillegg til gryte og kokende vann da, så klart). Hakk grønnsakene i passe store biter og tilsett pastaen sammen med en spiseskje pesto. Rør deretter godt sammen, gjerne over restvarmen fra kokeplata. For en morsom vri kan spinat eller fersk basilikum også benyttes for å gjøre retten enda mer spennende! Salt og pepper er også dine venner.

Brødmat med vri
Skive på skive med brunost på morrakvisten? Og kanskje en kanne kaffe dertil? Leverpostei og makrell i tomat til både matpakke og kveldsmat? Nei! Nå er det nok! Brød kan være både sunt og godt, samt en super kilde til energi, men det er mulig å være litt kreativ også når det kommer til brødmat. Et forslag kan være å forberede brødskivene i stekeovn på ca 180 grader med pålegg som tomatpure, løk, mozzarella og litt krydder. Blir nesten som en slags minipizza. Her kan du gjerne bytte ut pureen med pesto og toppe med tunfisk og fersk tomat i skiver. Ypperlig!

Dropp Grandiosan
Er du pizzastudent? Ja, sier du? Da har jeg et forslag. Siden du åpenbart er kjent med stekeovnens funksjoner, kan du enkelt bytte ut pizzan med en potet! Snitt et lite kryss i poteten, ca en cm dypt, pakk den i aluminiumsfolie og bak i ca en time på rundt 200 grader. Når den er ferdig er det kun fantasien som kan sette grenser. Et triks er å rote litt rundt i poteten med en gaffel før du fyller den. Revet ost, rømme, løk og tomat er supergodt som fylling!

Forhåpentligvis har vi, med disse tipsene, inspirert deg og kjøkkenutstyret ditt til å samarbeide bedre i fremtiden. Alt som kreves er litt planlegging og en tur på butikken. Har du flere enkle oppskrifter og tips på lur? Vi vil gjerne vite hva du gjør for å oppgradere frokostblandingen og posesuppa 😉

Sjekk denne linken for enkel linsesuppe og andre studentoppskrifter!

[English]

You might also like: