Verdens 10 mest romantiske språk

Det er Valentines Day og du har ikke funnet drømmeprinsen for din planlagte date ikveld? Fortvil ikke, der er ikke for sent. Du har fortsatt tid til å lære deg noen fortryllende ord på et annet språk som får din utkårede til å smelte… Her er våre 10 romantiske favoritter:

1. Fransk – Je t’aime.
På kjærlighetens offisielle språk finnes detbet ord for alt! som Retrouvailles, lykken som oppstår når man gjenforenes med noen etter en lang separasjon. For ikke å nevne franske kjærlighetsfilmer, musikk og det faktum at amour (subst. kjærlighet) har 1,650,000,000 søkeresultater på Google!

2. Spansk – Te quiero.
Hvem elsker vel ikke elsker lyden av det spanske språk? Allsidigheten og lidenskapen gjør språket romantisk, sensuelt og kraftig. I noen tilfeller litt i overkant for oss håndhilsende nordmenn.

3. Tyrkisk – Seni seviyorum.
Melodien, menneskene og alt de sier. Del din mening etter å ha besøkt Tyrkia. Du kommer nemlig hjem sjarmert.

4. Italiensk – Ti amo.
Italiensk bare må være med på listen. Det må være et brudd på en eller annen romantisk lov dersom jeg skulle finne på å la Italiensk utebli. Jeg liker heller ikke tanken på opprørte kolleger. Det blir så fryktelig emosjonelt. Har du sett på Italiensk fotball? Legitimering; Romeo og Julie, spaghetti-kysse-scenen i Lady & Landstrykeren og Andrea Bocceli.

5. Portugisisk – Te amo.
Kanskje mer sexy enn romantisk, men anyhows! Det er som om portugisisk plukket det beste fra de latinske språk og pisket det til krem.

6. Engelsk – I love you.
Nei, jeg mener ikke amerikansk-engelsk. Jeg snakker om Shakespeare og tjenesten han gjorde oss ellers kaldblodige vestlige europeere. Uten ham, tror jeg ikke vi hadde visst hvordan man uttrykker følelser. Og en ting til: takket være det engelske språket, elsker vi hverandre på tvers av landegrenser og morsmål.

7. Finsk – Mina rakastan sinua.
Representerer alle LOTR fans … Rett og slett ganske magisk. Mengden vokaler gjør ordene silkeaktig, for eksempel oversettes “i lavtliggende fylker er det fare for frost” til “alavilla mailla hallan vaara” på finsk.

8. Japansk – 愛し てる (ai shiteru).
Også en helt magisk språk. Når folk lærer japansk de er ofte overrasket over spekter av følelser og de mange mulighetene for å uttrykke seg.

9. Russisk – Я люблю тебя.
Du har sikkert hørt at russisk har mange skarpe lyder og at det er uhyre komplisert? Selv om dette er delvis sant, samtidig som det ikke er alles favorittspråk når det kommer til klang, er det russiske språket fyllt av nyanser og uendelige emosjoner.

10. Tysk – Ich liebe dich.
Sannsynligvis ligger tysk i grenseland, og det betegnes av mange som sexy. Tysk er på listen ettersom vi har hatt flere diskusjoner på kontoret der alle er enige om at språket er svært romantisk. Kanskje er det på grunn av Goethe og Nietzsche? Vi lar oss sjarmere iallefall…

Hva mener du? Er du enig med denne listen? Masse kjærlighet til dere alle fra oss i bab.la-teamet 🙂
Vi elsker dere!Ikke glem at det er bare noen få dager igjen du kan stemme på din favoritt blogg! Tenker du på om du skal dra på utveksling? Er du klar for å ta et internship i utlandet? Eller kanskje du bare ønsker å reise? Ta en titt her og bli inspirert av en av våre favorittbloggere.

[English]

You might also like: