Călătorind ieftin prin România – București

[English]

Zi toridă de vară, tocmai ai aterizat pe aeroportul Băneasa din București, România. Habar n-ai unde să te îndrepți, cu ce mijloc de transport ori ce ai să vizitezi într-un weekend cu suma modestă pe care o ai la dispoziție. Citește mai departe, s-ar putea ca acest articol să îți dea câteva idei.

În primul rând, nu te îngrămădi în taxiurile galbene care așteaptă la ieșire, 90% dintre ele sunt ilegale și propun prețuri amețitoare. Du-te la biroul de informații din aeroport și întreabă despre stațiile autobuzelor care merg spre centru ori spre gară (131, 330, 335, 783), apoi caută ghișeele de vânzare a biletelor în stația de autobuz – o călătorie costă doar 1,3 lei, ceea ce înseamnă în jur de 30 de eurocenți.

Să găsești o cazare ieftină în București nu este probabil foarte ușor, asta pentru că sistemul hotelier pentru tineri este încă slab dezvoltat în acest oraș. Cu toate acestea, dacă nu ai prieteni care să te găzduiască, cel mai bine ar fi să cauți pe internet: hosteluri precum Miorița ori Kiwi sunt poziționate ultra-central și oferă prețuri studențești (20-25 de euro noapte/persoană).

DESCOPERIND BUCUREȘTIUL

Nu vei regreta vizita capitalei, mai ales când vei afla de ce Palatul Parlamentului este a doua clădire din lume în topul celor mai mari construcții, după Pentagonul din capitala Statelor Unite. Dacă ai o legitimație de student, vizita ghidată a acestui uriaș palat construit la dorința fostului dictator este gratuită. Într-un tur de circa 50 de minute vei vedea doar 10% din clădire, însă măreția sălilor și poveștile legate de construcția acestui uriaș arhitectural te vor lăsa fără cuvinte. Îți poți încheia vizita turistică printr-un tur în centrul istoric al Bucureștiului – din păcate încă în renovare – și printr-o vizită la Muzeul Satului. Nici vorbă de spații închise ori de muzee plictisitoare! În special în zilele însorite, acest parc este ocazia ideală pentru o plimbare relaxantă în aer liber și pentru niște fotografii de invidiat.


ȘI DISTRACȚIA?!

Se lasă seara, e momentul să cunoști mai îndeaproape nu doar locurile, ci și oamenii! Primul pas este să intri în oricare dintre barurile din centru și să ceri unul dintre ghidurile gratuite B24 sau Șapte Seri. Cu ajutorul acestora vei afla ce se întâmplă în seara respectivă în cluburile bucureștene, unde poți asculta muzica ta preferată, dar și cam cât te-ar costa această distracție. Barurile preferate de studenți sunt ascunse prin clădirile vechi din centrul istoric – este vorba despre locurile în care tinerii obișnuiau să se întâlnească pe ascuns, în perioada în care frizurile punk și pierce-urile erau încă de negândit. Tot aici poți să te distrezi o noapte întreagă fără să îți golești buzunarele: intrarea costă în jur de 1 euro (fetele intră gratis în toate serile în afară de vineri si sâmbătă), iar pentru o bere sau un cocktail va trebui să scoți din buzunar între 1.5 și 3 euro.

Bineînțeles, România are mai multe de oferit, pe lângă vizita capitalei. Castelele și orașele din sudul Transilvaniei merită văzute, dacă vrei să îți faci o idee despre imensul potențial turistic al acestei țări. Pentru aceasta însă, ar fi bine să plănuiești o călătorie de cel puțin o săptămână – despre aceasta vom reveni într-un articol viitor.

You might also like: