Ce-ai spune de o mobilitate Erasmus+?

EnRo_Erasmus_Intext1

Eşti student şi vrei să călătoreşti? Îţi place să studiezi, dar simţi că e nevoie de ceva nou în viaţa ta? Ai vrea să-ţi permiţi să mergi altundeva, dar bugetul tău e limitat? Dacă te-am făcut curios şi răspunsul la aceste întrebări este da, ce-ai spune de o mobilitate Erasmus+? Crede-mă, se merită! Eu sunt deja la a treia experienţă Erasmus+ şi de când am plecat pentru prima dată de-acasă, viaţa mea s-a schimbat considerabil.

EnRo_Erasmus_Intext2

Dar stai puţin! Tu ştii ce e Erasmus+? Ei bine, e un program incredibil pentru studenţi din toată Europa şi câteva ţări partenere. E adresat tuturor celor care urmează un ciclu de studiu universitar (licenţă, masterat sau doctorat) şi vor să meargă să studieze un semestru sau două într-o altă ţară. Încă nu te-am convins? Atunci, citeşte în continuare. Comisia Europeană îţi oferă un grant pentru a te încuraja şi mai mult să profiţi  de o mobilitate care să-ţi deschidă mintea şi care să-ţi îmbunătăţească aptitudinile atât pe plan personal, cât şi profesional. Şi asta e doar o parte. Gândeşte-te la toţi prietenii internaţionali pe care o să ţi-i faci şi cu care o să călătoreşti în lung şi-n lat. Nu-i aşa că ştii că cei mai frumoşi ani sunt anii de studenţie? Atunci de ce să nu-i faci să fie şi mai memorabili? Aminteşte-ţi că eşti tânăr, frumos şi la vârsta asta poţi face tot ce-ţi doreşti. Ieşi din zona de confort şi provoacă-te să faci şi altceva.

Şi ţi-am spus doar o parte din beneficii. Gândindu-mă la mobilităţile mele de studiu în Germania şi Austria, îmi aduc aminte cu drag de profesorii mei preferaţi, de uimitoarele cursurile de Istoria Statelor Unite, de minunatele felicitări din partea profesorilor mei americani, germani sau austrieci. Şi crede-mă că nu exagerez! Chiar aşa s-a întâmplat! Nu am strălucit neapărat în cunoştinţele mele, dar simpla mea contribuţie la cursuri dintr-o altă perspectivă culturală a fost răsplătită înzecit. Asta se va întâmpla mereu atât timp cât iubeşti ceea ce studiezi. Nici nu-ţi dai seama ce emoţii m-au zguduit şi cum mi-a pulsat sângele la ultimul meu examen scris din Erasmus până când am ajuns în sală.

EnRo_Erasmus_Intext3

Deci, cum ţi se pare? Ţi-am dat destule motive pentru a merge să studiezi într-o altă ţară? Dacă da, atunci tot ce pot să-ţi spun e: choose a flag and pack your bag because <Once Erasmus, always Erasmus!>.

banner_ro [English]

 

You might also like: